Coronavirusul, mortalitate mult mai mare decât gripa sezonieră. Câți români au murit de cele două virusuri

Ultima actualizare:

    Rata de deces la infectații cu coronavirus este mult mai mare decât în cazul bolnavilor de gripă sezonierăFoto: economica.net
Rata de deces la infectații cu coronavirus este mult mai mare decât în cazul bolnavilor de gripă sezonierăFoto: economica.net

Coronavirusul face victime! O arată statisticile, care indică faptul că acest nou virus are o rată de mortalitate mult mai mare decât gripa sezonieră. Iată câți români au murit de cele două virusuri!

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spune că noul coronavirus este mai mortal decât tulpinile de gripă sezonieră. Nimeni nu a dobândit până acum imunitate la noul virus, a declarat directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Dacă la începutul lunii martie rata de mortalitate era de 3,4%, iată că după o lună și jumătate a ajuns la 5%, la nivel modial. Asta în timp ce gripa sezonieră are o rată de deces de 0,1%, după cum a declarat Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie. Acesta a dat și exemple.

În China, rata de mortalitate din cauza infectării de COVID-19 a fost de 2,4%, în Germania este de 2%, în timp ce în Italia a ajuns la 12%. Iar diferența o face vârsta bolavilor. Dacă în Italia media este de 63 de ani, în Germania este de 49 de ani.

”Concluzia este că trebuie să ne protejăm vârstnicii și pe cei cu comorbidități. Dacă o facem, vom reuși să oprim infectarea lor, vom menține o rată de mortalitate mică și nu vom supraaglomera secțiile de ATI. Noi nu avem o mortalitate foarte mare în momentul de față. Dacă vă uitați la numărul de decese raportat la numărul de cazuri suntem undeva în jur de 2,3%, ceea ce nu este neașteptat și este similar cu ceea ce se înregistrase în China la un moment dat și foarte apropiat de ceea ce se înregistrează în Germania. Deci nu avem un număr mare de morți, dar este important să ne menținem”, a spus Alexandru Rafila într-o intervenție telefonică la Antena 3.

73 de români au murit de gripă sezonieră și 182 de coronavirus

Acesta este de părere că după 25 aprilie vom avea o curbă crescătoare a îmbolnăvirilor, urmând ca după 1 mai să avem șansa să întrăm în trend descrescător. În țara noastră, media bolnavilor este de 66 de ani.

De gripă sezonieră au murit 73 de români de la debutul sezonului și până pe 6 aprilie, conform Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

În timp ce de coronavirus au decedat până la această oră 182 de persoane, în condițiile în care primul caz de infectare în țara noastră s-a înregistrat la finalul lunii februarie.

Asta deși statistica ne arată că 57.086 de români au avut gripă sezonieră, până la 27 martie, în timp ce infectați cu coronavirus sunt până acum doar 4.417. De ieri și până astăzi au fost confirmate alte 360 de cazuri.

Lanțul transmiterii acestui virus se va opri doar atunci când va exista un vaccin, cred specialiștii, care speră să-l avem pe piață până la iarnă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
image
actualitate.net
image
actualitate.net