Coronavirusul creează isterie în România. Preţul măştilor creşte de la o oră la alta

copii-coronavirus-china.jpg

copii cu masti
Preţul măştilor de protecţie creşte de la o zi la alta
Foto:GettyImages

Este panică în România. Coronavirusul a creat o adevărată isterie. Oamenii au luat cu asalt farmaciile pentru a-şi face provizii de măşti chirurgicale. Însă stocurile sunte deja epuizate iar singura soluţie este achiziţia din magazinele online. Dar aici preţurile cresc de la o oră la alta.

Coronavirusul a băgat românii în panică, după ce Italia a anunţat stare de urgenţă şi a închis mai multe oraşe. Oamenii au început să îşi facă provizii de echipamente medicale şi caută cu disperare măşti chirurgicale. Însă farmaciile au rămas fără stocuri. Cei care vor totuşi să îşi asigure o protecţie minimă, cumpără de pe internet.

Preţul măştilor creşte de la o oră la alta

Măştile chirurgicale se găsesc în magazinele online, însă cererea exagerat de mare a crescut preţul de la o ora la alta.  Astfel numai în ultimele două zile, valoarea unei cutii cu 50 de astfel de produse a crescut de la 178 de lei, duminică seara, la 416 lei, luni la ora 16.00.

Ce este curios, magazinul afişează preţurile ca fiind promoţionale.

masca-poza-facuta-duminica-seara.jpg

Mască pe site emag duminica seara
Preţul unei cutii de măşti era până în 200 de lei

Duminică seara, preţul maxim era de 226 lei pentru cutia de 50 de măşti, însă site-ul avea o „reducere” de 21% până la 178 de lei.

Luni dimineaţa, reducerea se evaporase, iar preţul întreg era de 285 de lei.

masca-poza-de-dimineata.jpg

masca site emag luni de dimineata
Preţul a crescut luni dimineaţă

Luni, la ora 16.00, pe acelaşi site a apărut o reducere de 7%, de la un preţ iniţial de 452 de lei, la 416 lei.

masca-poza-facuta-la-ora-16.png

masca site emag la ora 16
Preţul la ora 16 aproape ce s-a sublat

OMS: Folosiţi masca doar dacă sunteţi bolnavi

Organizația Mondială a Sănătății (OMS), recomandă folosirea  măștii de protecție doar în cazul în care suspectați că ați fost contaminat  cu noul coronavirus, și prezentați simptome de tuse, strănut, sau în cazul in care acordați asistență unei persoane care este suspectă de a fi infectată cu noul coronavirus. (O calatorie recentă în China sau zonele în carantină din Europa, cu simptome respiratorii).

De altfel, utilizarea măştii de protecţie ajută și limitează  răspândirea virusului dar trebuie să fie folosită împreună cu celelalte măsuri de igienă printre care spălarea mâinilor pentru cel puțin 20 de secunde. Nu este necesar a se  folosi măști de protecție suprapuse una peste alta.

 

Citeşte şi: 

România Coronavirus. Cum se pregătesc autoritățile de la noi pentru prevenirea răspândirii virusului

Tot ce trebuie să știi despre coronavirus. Cauze, simptome și cum se tratează

Loading...

Citește și

  • masca protectie gripa 2019

    România se numără printre ţările care se confruntă cu epidemia de gripă, anunţul fiind făcut miercuri de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. Aceasta este a treia săptămână în care numărul îmbolnăvirilor a depăşit estimările, iar numărul persoanelor decedate a ajuns la 56. Pentru a ne proteja de virusul gripal, medicii ne sfătuiesc să ţinem cont de câteva reguli simple de igienă, iar atunci când mergem în colectivităţi să purtăm corect masca de protecţie.

  • coronavirus

    Autoritățile din România sunt în alertă din cauza coronavirusului. Chiar dacă în țară nu a fost confirmat niciun caz de infecție cu virusul mortal din China, guvernul a decis să ia măsuri în spitale.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1