Coronavirus România. Informații Oficiale, 4 martie 2020. Scade numărul persoanelor aflate în carantină

Ultima actualizare:

    Informare oficială despre coronavirus în RomâniaGrupul de Comunicare Strategică
Informare oficială despre coronavirus în RomâniaGrupul de Comunicare Strategică

Coronavirus România. Date oficiale 4 martie 2020. Veștile continuă să fie încurajoatoare. Numărul persoanelor aflate în carantină a scăzut. A crescut însă numărul celor aflați în izolare la domiciliu după ce au venit din zone cu risc de infectare. Pe de altă parte, tot mai mulți români care cer informații despre coronavirus la numărul special Tel Verde. Iată bilanțul de azi!

În România, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătății  și cel de Externe fac, zilnic, publice informații despre situația îmbolnăvirilor cu virusul mortal din China prin intermediul unui grup de comunicare strategică organizat în acest sens. Astfel, românii sunt informați la timp și pot lua în considerare doar ceea ce transmit autoritățile, evitând panica adusă de informarea din surse neverificate.  

Potrivit datelor emise de autorități, azi, 4 martie 2020, la nivel național sunt în carantină instituționalizată 35 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Numărul celor aflați în izolare la domiciliu este de 10.094 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

În România sunt 4 cazuri de infecții cu coronavirus

Vă reamintim că pe teritoriul României au fost confirmate 4 cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Un pacient, primul depistat pe teritoriul țării noastre ca fiind pozitiv, este considerat vindecat după ce două teste au ieșit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt. Bărbatul a fost externat ieri, 3 martie.Ceilalți trei pacienți sunt internați la Cluj-Napoca și Timișoara, toți trei având o stare generală bună.

Unde poți afla informații despre coronavirus

Românii se pot informa despre ceea ce presupune coronavirusul și cum pot preveni infectarea de la numărul pus la dispoziție în acest sens. În cursul zilei de ieri, 3 martie, au fost înregistrate 67 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 977 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE.

Unde se pot informa românii din diaspora

De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.La solicitarea corpului diplomatic acreditat în România, Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Afacerilor Interne au organizat o sesiune de informare pentru misiunile diplomatice și organizațiile internaționale acreditate la București.Reprezentanții misiunilor diplomatice au solicitat oficialilor celor două ministere detalii despre acțiunile preventive derulate în țara noastră, astfel încât să poată fi aplicate și adaptate în statele de proveniență ale diplomaților pentru controlul și reducerea răspândirii virusului COVID – 19.

Citește și: 

Misterul virusului ucigaș. De ce coronavirusul îi ocolește pe copii

El s-a vindecat de coronavirus! Povestea inginerului din China care a invins virusul ucigaș

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net