Coronavirus în România. Încă două cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19. Pacienții sunt din Timiș și Maramureș

Ultima actualizare:

    În prezent, în România se înregistrează trei cazuri confirmate de îmbolnăvire cu Covid-19
În prezent, în România se înregistrează trei cazuri confirmate de îmbolnăvire cu Covid-19

Coronavirus in Romania. Încă două cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 au fost confirmate vineri, 28 februarie, în județele Timiș și Maramureș. Este vorba despre o femeie în vârstă de 38 de ani, care s-a întors recent din localitatea italiană Bergamo, și un bărbat de 45 de ani care s-a întors în România dintr-o zonă care nu se află în carantină. În prezent, în România sunt confirmate trei cazuri de îmbolnăvire: în Gorj, Timiș și Maramureș.

Secretarul de stat, Nelu Tătaru: „În Timiș avem o femeie de 38 de ani, care a vizitat Bergamo”

Potrivit secretarului de stat din Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, femeia depistată pozitiv cu coronavirus a vizitat în data de 17 februarie orașul Bergamo, din Italia. Odată întoarsă în România, pe 25 februarie, ea a început să se simtă din ce în ce mai rău. După două zile de stat acasă, pe 27 februarie femeia se prezintă la spital cu o stare generală destul de proastă. Aici a fost consultată, i s-a prescris un tratament simptomatic și i s-au făcut analize. Ea a fost trimisă acasă și plasată în izolare la domiciliu. Vineri, testele au confirmat faptul că pacienta este infectată cu coronavirus. Ea este, în prezent, internată  la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Timișoara. 

Medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, a declarat pentru news.ro că pacienta a fost de urgență internată, iar analizele i s-au făcut vineri dimineața. „Este vorba despre o femeie din Timișoara care în urmă cu zece zile a fost, timp de o zi, în Bergamo, Italia. Aceasta se afla în izolare la domiciliu și a făcut febră. A mers salvarea de victime multiple la dânsa și a adus-o la spital", a declarat Virgil Musta.

Deocamdată, la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara femeia este singurul pacient internat bolnav de coronavirus. Însă, în județ sunt izolate la domiciliu aproape 300 de persoane. 

Coronavirus în România. Al treilea pacient bolnav de Covid-19 este din Maramureș 

Și în Maramureș este înregistrat un caz confirmat de îmbolnăvire cu Covid-19. Este vorba despre un bărbat de 45 de ani care a venit în România din afara zonelor carantinate aflate pe teritoriul Italiei. Potrivit secretarului de stat Nelu Tătaru, el s-a întors în țară pe 25 februarie, deja bolnav. Se pare că bărbatul s-a simțit rău pe când se afla în Peninsulă și a mers la un spital pentru o consultație. Aici a primit un tratament simptomatic și a fost trimis acasă. Între timp, românul s-a întors în țară și, pentru că se simțea din ce în ce mai slăbit, s-a prezentat din nou la medic, de data aceasta la spitalul din Maramureș, orașul în care locuiește. În urma testării pentru coronavirus el a fost, vineri, depistat pozitiv. Pentru că suferea de insuficiență respiratorie, pacientul a fost transferat de urgență la Clinica de Boli Infecțioase din Cluj, la terapie intensivă. Aici primește tratament adecvat și este sub supraveghere medicală 24 de ore din 24. 

Pacientul 1 din România nu mai are coronavirus

Potrivit autorităților, pacientul din Gorj, primul depistat cu coronavirus în România, nu mai prezintă virusul în organism. Acesta este rezultatul unui nou test pe care bărbatul l-a efectuat vineri. Medicii au declarat că analiza va fi făcută și sâmbătă, pentru confirmare. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net