Coronavirus România. Fiul întors din Anglia şi-a infectat mama. Femeia este victima 80

coronavirus_satu_mare_ambulanta.jpg

coronavirus_satu_mare_ambulanta
O pacientă din Satu Mare, de 61 de ani, a murit după ce a fost infectată de fiul ei, întors recent din Marea Britanie, bolnav de COVID-19
Foto: adevarul.ro

Anunţul celui de-al 80-lea deces în rândul persoanelor infectate cu noul coronavirus a scos la lumină o tragedie: o femeie de 61 de ani din Satu Mare, care suferea de grave afecţiuni cronice, a fost infectată cu noul coronavirus chiar de fiul ei, întors din Marea Britanie.

Autorităţile au anunţat marţi seară, 30 martie, cel de-al 80-lea deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus, al unei femei de 61 de ani din Satu Mare. Atunci era o precizare rece într-un comunicat oficial. Cifra 80 ascundea o dramă.

Fiul intors din Anglia şi-a infectat mama. Femeia este victima 80

O pacientă din Satu Mare, de 61 de ani, a murit după ce a fost infectată de fiul ei, întors recent din Marea Britanie, bolnav de COVID-19, dar asimptomatic, scrie adevarul.ro.

Din ancheta epidemiologică a reieşit că fiul femeii a luat decizia să se întoarcă în ţară, la o săptămână după ce Marea Britanie intrase oficial în lista ţărilor din „zona galbenă”, ţări cu peste 500 de cazuri de infectări.

Concret, în data de 21 martie, atunci când bărbatul a revenit în ţară, Regatul Unit avea deja peste 5.000 de cazuri de îmbolnăvire cu noul virus, dublu de cât are România astăzi.

Acesta era obligat să stea în izolare timp de două săptămâni de la întoarcerea acasă. Însă împotriva sfaturilor tuturor medicilor, tânărul a intrat în contact cu propria mamă, care suferea de 15 ani de insuficienţă renală cronică, dar şi de o afecţiune oncologică, pentru care urma un tratament cu chimioterapie.

Bărbatul care s-a întors acasă pentru a fi alături de mama sa va îndura toată viaţa că şi-a infectat mama cu virusul secolului.

Citeşte şi:

Trandafiri galbeni şi un mesaj emoţionant pentru mama lor, care lucrează în spitalul din Blaj

O asistentă din Galați, tratată cu ostilitate de vecini. I-au aruncat cu clor pe ușă și au dat-o afară din magazin

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1