Cine este a doua persoană ucisă de noul coronavirus în România. A stat 4 zile la Spitalul Universitar, înainte să fie testată

Ultima actualizare:

    Polițistul a fost testat de 8 oriFoto: Arhivă Click!
Polițistul a fost testat de 8 oriFoto: Arhivă Click!

Veștile proaste continuă! O a doua victimă infectată cu coronavirus a decedat în România, duminică (22 de ani). Este vorba despre un bărbat din București. l a fost internat inițial, luni, la Spitalul Universitar și a fost testat pentru coronavirus abia 4 zile mai târziu, adică vineri.

 Unul dintre medicii care l-a tratat înainte ca acesta să fie confirmat cu coronavirus a povestit că pacientul nu a fost testat, deși avea simptome, pe motiv că nu are context epidemiologic, potrivit Digi24. Un număr de 17 persoane - 16 medici și un brancardier - au intrat în contact cu bolnavul.

"În 16 martie, pacientul a venit la Camera de gardă cu februă și tuse, a fost consultat și suspicionat de COVID-19. I s-a spus (medicului - n.r.) că nu are context epidemiologic, că nu a intrat în contact cu persoane venite din străinătate și că spitalul nu are teste pentru ca pacientul să fie testat.

Pacientul a fost dus pe secție, luat în îngrijire de mine. 

Nu aveam protecție, nu aveam costume, măștile care trebuie să ni se dea de direcțiunea spitalului se dădeau pe tabel nominal.

Am intrat fără mască, doar cu mănuși, am facut testarea la antibiotic, am urmărit constantele pacientului, am luat consimțămintele care trebuie să se ia.

În 19 martie, medicul curant a avut suspiciunea de COVID-19, iar când a fost făcută a doua radiografie, după ce imaginea a fost văzută de medical curant a fost anunțat șeful de secție, care a luat legătura cu medicul infecționist, care la rândul lui a luat legătura cu directorul medical, care a spus să nu fie testat că nu are context epidemiologic. În 20 martie, pacientul a fost testat la 11.30, rezultatul a fost confirmat la ora 20, izoleta a venit la 4 dimineața.

Noi, cadrele medicale care am intrat în contact am fost trimise acasă în izolare, fără a ni se face testul. Nu ne-a sunat DSP, absolut nimeni. Nu ne-a contactat nimeni. Familia, toți suntem izolați, mama lucrează și ea acolo, este infirmieră, a luat contact direct cu pacientul. Este diabetică și nu mai are pastile de diabet. Am anunțat poliția aseară (sâmbătă - n.r.) la ora 20 că sunt în izolare, nu a venit nimeni. Nu interesează pe nimeni ce se întâmplă cu cei din linia întâi. Suntem 16 cadre medicale, 17 cu brancardierul, care am intrat în contact direct cu pacientul și nu ne-a sunat nimeni. Secția ar trebui închisă, toți am intrat în contact între noi", a declarat medicul.

Duminică (22 martie) au fost înregistrate primele 2 decese pe teritoriul României ale unor pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus. Este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova, pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).

Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.

Managerul Spitalului Universitar din București a fost demis

În plină pandemie de coronavirus, managerul Spitalului Universitar din București a fost demis. Decizia a fost luată în urma neregulilor constatate de Corpul de Control al Guvernului, printre acestea numărându-se și neluarea măsurilor necesare pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus atât în rândul pacienților, cât și la nivelul personalului medical.

Coronavirus România: 433 de cazuri confirmate

Până în acest moment, pe teritoriul României, au fost confirmate 433 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Până la data de 21 martie 2020, au fost raportate 121.061 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 9.967 de teste, din care 242 în unităţi medicale private.

În ultima zi au fost înregistrate 1.231 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 4.857 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 129 de dosare penale, pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliţia a aplicat 520 de sancţiuni contravenţionale  pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

Citește și

Coronavirus România. Noi măsuri luate de autorități: circulația persoanelor, limitată; mall-uri închise; nunți și înmormântări cu 8 persoane

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA. Două persoane au murit. Alte 66 cazuri noi de îmbolnăvire

image
image
image
image
image
image
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net