Corina Crețu își pune angajații de la Comisia Europeană să-i spele rufele

Ultima actualizare:

    Angajații Corinei Crețu susțin că aceasta are un comportament scandalosFoto: Mediafax
Angajații Corinei Crețu susțin că aceasta are un comportament scandalosFoto: Mediafax

Presa internațională șterge pe jos cu Corina Crețu (48 de ani), comisar pentru Politica Regională a Comisiei Europene și membră a Partidului Social Democrat. 8 din cei 19 angajați ai ei au demisionat în doar un an, din cauza suspiciunilor pe care le-a trezit Crețu cu privire la modului ei de a se comporta. Personalul ei a fost extrem de indignat de obiceiurile ei de muncă.

Update ora 16.00. Corina Crețu a reacționat pe contul personal de Facebook la dezvăluirile jurnliștilor de la Politico. ”Primul an de mandat s-a caracterizat printr-o agendă extrem de încărcată, cu foarte multe întâlniri și misiuni de lucru în statele membre. Spre exemplu: până în prezent, am vizitat 24 de țări, am avut întâlniri oficiale cu peste 40 de președinți regionali, am participat la peste 10 dezbateri în Parlamentul European, în cadrul Comisiilor de specialitate sau în sesiuni plenare, la Strasbourg și am participat la 6 reuniuni ale Consiliilor de Miniștri dedicate politicii de coeziune. Agenda mea publică reflectă această intensitate a angajamentelor”, a scris Corina Crețu, revoltată de felul în care a fost descrisă activitatea ei în calitate de comisar european.

Corina Crețu a făcut România de râs în Uniunea Europeană. Comisarul obișnuia să își combine vizitele oficiale în diverse țări cu vacanțele. Aproape jumătate din personalul ei a demisionat în timpul primului ei an în funcție, scrie politico.eu. De asemenea, publicația citată susține că aceata își obliga angajații să-i spele rufele și să-i facă cumpărăturile. Mai mulți membri ai biroului ei au plecat de teamă că nu ar putea să o apere, în cazul în care ar ieși la iveală modul în care „lucrează” aceasta. Angajații Corinei Crețu erau indignați de faptul că își lua prea mult timp liber și refuza să participe la întâlniri oficiale.

Totodată, calendarul ei este mai mult gol, Corina Crețu având aproape toată săptămâna liberă. Ca să se apere, comisarul a spus că își ia timp liber pentru a citi. Publicația citată a vorbit cu 11 dintre angajații ei, care au dat detalii rușinoase despre obiceiurile ei de „muncă”. Corina Crețu refuză să se trezească dimineața și îi place să își umple biroul de lumânări și icoane.

„În România, un ministru poate să facă tot ce vrea el”

Dintre cei 28 de comisari europeni, Crețu e cea mai mare absentă de la întâlnirile săptămânale din cadrul Comisiei Europene. De asemenea, se pare că ea este obișnuită să ignore regulile cabinetului, conform foștilor ei angajați. De exemplu, într-un episod stânjenitor, Corina Crețu a fost rugată să nu mai fumeze în biroul ei, deoarece nu avea voie. Ca răspuns, ea le-a spus angajaților că: „În România, un ministru poate să facă tot ce vrea el”.

Se pare că problemele din biroul Corinei Crețu au ajuns și la urechile prețedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, însă până acum nu au fost depuse plângeri oficiale cu privire la comportamentul neprofesional al comisarului și nu au fost făcute nici investigații cu privire la problemele de personal.

Într-un interviu acordat în urmă cu o lună pentru aceeași publicație, Corina Crețu spunea că ea urmează un program foarte profesionist: „Eu nu spun niciodată nu. Am vizitat 24 de țări și supraveghez toate programele operaționale. Am 700 de oameni în Directoratul General pentru care mă pregătesc. Mă pregătesc pentru cabinet”.

Dragoș Bucurenci, care a lucrat aproape un an pe post de consilier al Comisarului Crețu, a declara în august când și-a anunțat plecarea, că a fost o decizie luată de comun acord și că „Doamna comisar avea nevoie de cineva care să se plieze mai bine pe stilul dumneaei de lucru”.

De asemenea, de multe ori, angajații ei au fost nevoiți să îi rearanjeze programul, deoarece Corina Crețu nu este deloc o persoană matinală. Și călătoriile ei au ridicat multe semne de întrebare, mai ales că semănau cu niște vacanțe. În luna mai, ea se afla într-o vizită oficială la Insula Réunion, pe care a prelungit-o cu câteva zile, alături de soțul ei, omul de afaceri Ovidiu Rogoz.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net