Copilul bolnav al Magdei Vasiliu schimbă sistemul sanitar?

Ultima actualizare:

    Magda Vasiliu,  prezentatoare la  Prima TV, trece  prin momente  dramatice
Magda Vasiliu, prezentatoare la Prima TV, trece prin momente dramatice

Cazul prezentatoarei de la Prima TV, Magda Vasiliu, a creat discuţii aprinse la Guvern. Fiul ei de 8 ani a fost diagnosticat cu cancer, se află în Italia la tratament, însă Magda nu poate să-şi ia concediu medical din cauza birocraţiei excesive din ţară.

Magda Vasiliu a anunţat, miercuri, pe contul său de Facebook, că fiul ei este bolnav de cancer, fiind tratat în Italia. Ca şi cum durerea de a-şi vedea copilul bolnav nu ar fi suficientă, prezentatoarea tv a întâmpinat probleme serioase în România, unde i se cer acte peste acte şi unde e purtată pe drumuri, între instituţii, pentru a beneficia de concediu medical, astfel încât să-i fie alături puiului ei. „Vlad, băieţelul meu, a fost diagnosticat cu cancer acum 3 luni. De atunci, sunt cu el la tratament în Italia, o ţară care l-a primit instant. Internarea de urgenţă a copilului meu nu a fost condiţionată de nici un act!!! Vlad a fost internat, diagnosticat şi a început chimioterapia fără să am, iniţial, nici un document. Funcţionarul de la ghişeu mi-a spus simplu: «Doamnă, copilul e tratat oricum. Nu condiţionăm tratamentul de chestiuni birocratice!» Dar, a venit momentul în care am solicitat un concediu medical…”. De aici, încep problemele Magdei, căreia medicul de familie îi cere să vină în ţară pentru o simplă hârtie, la fel şi direcţia de sănătate publică şi tot aşa. 

Cazul a ajuns şi la urechile premierului Mihai Tudose, care, ieri, în şedinţa de guvern, l-a luat la întrebări pe ministrul Sănătăţii, Florian Bodog. „E public un caz care nu face altceva decât să atragă atenţia asupra birocraţiei care a ajuns la cote extreme şi în cadrul Ministerului Sănătăţii. Cei care se lovesc de această birocraţie sunt oameni bolnavi. Patru sute de mii de hârtii, care trebuie plimbate de la medicul de familie la medicul specialist, care trebuie să-i dea scrisoare medicală, care trebuie să-i dea reţetă nu ştiu cine, care trebuie să se ducă pe urmă la farmacie, dacă nu le are pe toate trebuie să se întoarcă să reia ciclul. Nu sunt sportivi de performanţă cei aflaţi în situaţia aceasta”, i-a spus premierul ministrului Sănătăţii. Tudose i-a cerut lui Bodog ca, în termen de două săptămâni, să vină cu un proiect de lege pentru reducerea birocraţiei. Bodog a recunoscut că e haos în sistem şi a promis că va lua măsuri să nu se mai întâmple astfel de lucruri pe viitor. 

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net