Copiii sub 16 ani nu vor fi vaccinați împotriva COVID. Ce spune coordonatorul campaniei

Ultima actualizare:

    Se vaccinează doar cine dorește
Se vaccinează doar cine dorește

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, susține că, în acest moment, în categoriile de persoane care vor fi vaccinate anti-COVID conform strategiei nu au fost incluși și copiii de până în 16 ani. Acest lucru deoarece „nu există o indicație de utilizare” adaugă doctorul.

„Pentru persoanele care au sub 16 ani nu există, pentru moment, o indicație de utilizare. Nu sunt suficiente date care să asigure această recomandare la acest moment”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță vineri, 18 decembrie, după vizita la centrul de stocare a vaccinurilor de la Institutul Cantacuzino.

Vaccinarea va avea loc în 3 etape, copiii sub 16 ani nu sunt momentan incluși

Campania de vaccinare anti-Covid în România urmează să se desfășoare în 3 etape. Primii vor fi fie imunizați lucrătorii din domeniul sănătății și social, iar în a doua etapă vor fi vaccinaţi toţi angajaţii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale, inclusiv cei din salubritate sau personalul poştal. În a treia etapă vaccinul va fi disponibil pentru restul populației.

De amintit faptul că vaccinarea anti-Covid în România va fi gratuită și voluntară. Persoanele vulnerabile, adică cele de peste 65 de ani şi cele cu boli cronice vor fi printre categoriile care vor beneficia cu prioritate de vaccinul anti-COVID-19.

Pentru copii este recomandat vaccinul antigripal

Având în vedere faptul că minorii sub 16 ani nu vor fi vaccinați în primele valuri ale campaniei de vaccinare, ar trebui să fie măcar vaccinați antigripal, recomandă medicul Mihai Craiu. „Sunt studii în desfășurare și pentru vaccinarea copiilor sub 16 ani. Până să înceapă eventual vaccinarea copiilor ar trebui să avem grijă de ei având noi, adulții, grijă de noi – mască în spații închise, mâini spălate”, a declarat Craiu într-o intervenție la Digi24.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net