Copiii de un an și jumătate și trei ani care ar fi murit de la struguri inhalaseră de fapt otravă de șoareci

strugure.jpg

Cei doi băieţei au fost răpuşi de toxicitatea otrăvii destinate rozătoarelor din gospodărie, nu de fructele stropite

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Necropsia celor doi prichindei care au decedat sâmbătă a stabilit cauza tragediei. Copiii din comuna Coarnele Caprei (Iaşi) au murit după ce au inhalat, în timpul nopţii, otravă pentru şobolani şi şoareci. Ipoteza potrivit căreia băieţelul de trei ani şi frăţiorul său de un an şi jumătate s-ar fi intoxicat după ce au mâncat struguri s-a dovedit falsă.

A fost dezlegat misterul episodului cumplit din Coarnele Caprei, unde doi fraţi şi-au găsit sâmbătă sfârşitul. Roxana Bughiuş, mama copiilor, a crezut că decesul a survenit după ce aceştia au mâncat, vineri, câţiva struguri stropiţi contra dăunătorilor. “În acest caz a fost o intoxicaţie cu vapori de origine raticidă. Cu alte cuvinte, otravă pentru şoareci şi pentru şobolani. Mama celor doi copii a pus în cameră câteva pasile cu otravă, iar copiii au inhalat vapori în cursul nopţii. În acest caz a fost deschis un dosar pentru infracţiunea de ucidere din culpă”, spun surse din cadrul anchetei desfăşurate de Poliţia Iaşi.

otrava.jpg

Cei doi băieţei au fost răpuşi de toxicitatea otrăvii destinate rozătoarelor din gospodărie, nu de fructele stropite

Sâmbătă, membrii echipajului de pe elicopterul SMURD au încercat timp de 45 de minute să îl resusciteze pe copilul în vârstă de un an şi jumătate, însă au fost nevoiţi să constate decesul. Celălalt puşti a fost transferat la Spitalul de Copii „Sf. Maria”, cu o stare de somnolenţă şi confuzie, scrie ziaruldeiasi.ro. După câteva ore, copilul a decedat, în ciuda eforturilor depuse de medici. Cei doi băieţei locuiau împreună cu mama lor, tatăl fiind plecat la muncă în Italia.
Vecinii familiei îndoliate sunt marcaţi de drama din comună. “Au venit în sat prin primăvară, din străinătate. Nu am vorbit foarte mult cu ei. Noi am auzit că au cumpărat struguri, iar aceştia erau daţi cu insecticide”, povesteşte unul dintre săteni. Un alt vecin arată că familia mutată de curând era mai discretă. “Am o fată care a învăţat cu mama copiilor, când erau elevi. Au stat mult timp în străinătate. Doamne fereşte de aşa ceva, nu cred că de la insecticide au murit. Au înghiţit altceva, probabil”, spune o femeie de pe aceeaşi stradă.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul