Controale de amploare făcute de RAR la service-uri. Mașinile erau reparate cu piese vechi

control-service-uri-auto-inspectori-rar.jpg

Inspectorii de la RAR au verificat mai multe service-uri auto și au constatat că mașinile erau reparate cu piese vechi
Inspectorii de la RAR au verificat mai multe service-uri auto și au constatat că mașinile erau reparate cu piese vechi

Aveți grijă în ce service-uri vă duceți mașina la reparat! Cei de la Registrul Auto Român (RAR) au constatat mai multe nereguli în urma controalelor de amploare pe care le-au făcut. Înclusiv că mașinile erau reparate cu piese vechi.

RAR, prin Departamentul de Supraveghere Piață, a desfășurat, în ultimele două luni, acțiuni de control care au vizat activitatea service-urilor auto.

În această perioadă, au fost verificate 891 de locații, iar amenzile date depășesc 1,2 milioane de lei.

Inspectorii au constatat că unele service-uri își demarau activitatea deși nu aveau autorizație tehnică de funcționare, altele comercializau componente provenite din procesul de dezmembrare a sistemelor de frânare și direcție.

RAR spune că piesele înlocuite proveneau de la mașini dezemembrate

Și mai grav este că mecanicii auto schimbau piese vechi, care proveneau de la mașini vechi, dezmembrate, pe post de piese noi. Evident că proprietarii mașinilor habar nu aveau de această practică.

Și ca totul să fie acoperit, angajații nu efectau inspecțiile finale care să demonstreze conformitatea lucrărilor de reparații.

”Ca urmare a neconformităților constatate, inspectorii Registrului Auto Român au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 1.229.000 lei”, au anunțat autoritățile.

10.000 de service-uri funcționează ilegal

Potrivit Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente, în România  sunt 20.000 de service-uri, dintre care jumătate funcționează ilegal, fără autorizație.

Cele mai multe sunt în Bucuresti și Ilfov, urmate de județele Constanța, Suceava, Brașov, Prahova, Iași și Timiș. În aceste zone se înregistrează cele mai mari cifre de afaceri în adomeniu.

 

Citește și:

https://www.click.ro/news/national/respinsa-la-rar-masina-e-perfecta-dupa-juma-de-ora

https://www.click.ro/news/national/dosarul-mitei-la-rar-ce-parole-foloseau-functionarii-corupti

 

Loading...