Consultări la Cotroceni, pentru desemnarea unui nou premier

Ultima actualizare:

     George Simion a trăit satisfacția carierei sale politice: a ajutat la demiterea Guvernului CîțuSursa foto: INQUAM PHOTOS/George Călin
George Simion a trăit satisfacția carierei sale politice: a ajutat la demiterea Guvernului CîțuSursa foto: INQUAM PHOTOS/George Călin

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, joi, partidele parlamentare la consultări pentru desemnarea unui alt premier, după ce Cabinetul propus de Dacian Cioloş nu a primit votul de încredere al Parlamentului.

Preşedintele Klaus Iohannis caută, cu partidele parlamentare, o soluţie pentru a se ieşi din criza guvernamentală. Şeful statului a invitat la discuţii delegaţiile partidelor parlamentare.  

Consultările încep, la ora 11.00, cu delegaţia PNL, urmată de delegaţia PSD, programată la ora 11.30.  

De la ora 12.00, sunt aşteptaţi la Cotroceni reprezentanţii UDMR, iar de la 12.30 cei ai USR.  

La ora 13.00 este programată delegaţia  AUR, iar la 13.30 cea a minorităţilor.  

Singurii care au anunţat oficial delegaţia care participă la întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis sunt liberalii. Vor merge la Cotroceni preşedintele PNL Florin Cîţu, dar şi cei patru prim-vicepreşedinţi Rareş Bogdan, Iulian Dumitrescu, Lucian Bode şi Gheorghe Flutur.  

Înainte de întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, partidele îşi stabilesc strategia.  

La 09.30 are loc Biroul Permanent Naţional al PSD, iar la ora 10.00 are loc Biroul Permanent Naţional al PNL.  

Liberalii au deja o decizie în ceea ce priveşte propunerea de premier

Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a anunţat, miercuri seară, că liberalii au deja o decizie în ceea ce priveşte propunerea de premier, în persoana lui Florin Cîţu, dar nu a exclus posibilitatea unei noi decizii.  ”Noi avem o decizie la momentul acesta, vom vedea ce se va întâmpla mâine”, a afirmat, miercuri seară, Dan Vîlceanu.  

La rândul său, Dacian Cioloş a precizat că USR nu va face o nouă propunere de premier. Cioloş a reiterat disponibilitatea de a se aşeza la discuţii cu PNL, pentru a reface coaliţia, dacă liberalii nu-l mai propun pe Florin Cîţu.  

Potrivit Constituţiei, candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului, care se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Citește și:

Guvernul Cioloş nu a obţinut votul de încredere al Parlamentului

Diana Şoşoacă a refuzat să poate mască în Parlament și s-a certat cu Anca Dragu: "Jos masca! Am adeverință"

image
image
image
image
image
image
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net