Concediu ca-n Epoca de Aur: cu Dacia 1300 prin ţară

Ultima actualizare:

    Alături de automobilul de acum 30-40 de ani al românilor
Alături de automobilul de acum 30-40 de ani al românilor

Pasiune nebună! Mihai Zgardan (34 de ani), din Ploieşti, va porni, la mijlocul lunii iulie, într-un circuit turistic prin ţară. Călătoria va fi însă una specială, întrucât prahoveanul va străbate şoselele României la bordul unui autoturism Dacia 1300, pe care l-a restaurat cu migală.

Nostalgia nu-i dă pace! Un tânăr din Ploieşti încearcă să se bucure de “un concediu ca pe vremuri”, la volanul unei Dacii 1300, fără dotări moderne şi fără navigaţie, doar cu pacheţel de mâncare luat de acasă, cu harta de bord şi, surpriză, cu nelipsitul căţel care dă din cap, aşezat la lunetă.Circuitul prin ţară va dura zece zile, iar traseul numără peste 1.000 de kilometri şi va cuprinde marile oraşe din Moldova, Bucovina şi Ardeal, scrie adevarul.ro. Din itinerar nu vor lipsi Cheile Bicazului, mănăstirile din Bucovina, cetăţile din Piatra Neamţ şi Suceava, Cimitirul Vesel din Săpânţa, Castelul Corvinilor din Hunedoara şi centrul istoric al Sibiului, acestea fiind doar câteva dintre obiectivele turistice programate.

”Este un concediu ca pe vremuri, aşa cum făceam cu părinţii mei”, se amuză Mihai Zgardan, prahoveanul înnebunit după autoturismele vechi. “Vom mânca la marginea drumului, pe capota maşinii, vom merge cu geamul deschis şi vom face fotografii pe care le vom posta pe Facebook, unde am aproape 50.000 de urmăritori, special pentru a le arăta oamenilor cât de frumoasă este România,” anunţă tânărul.  


    România văzută prin parbrizul Daciei 1300
România văzută prin parbrizul Daciei 1300

Mihai Zgardan va porni în această aventură pe 20 iulie, însoţit de prietena lui, urmând să se întoarcă la începutul lunii august. El va conduce o maşină Dacia 1300 cu numărul de înmatriculare PH 70 CWA, iar în marile oraşe aflate în drumul lui, Iaşi, Piatra Neamţ, Suceava, Oradea şi Sibiu, va organiza întâlniri cu fanii automobilului românesc. ”E riscul foarte mare ca, în zece zile, să se strice maşina, fiindcă este o Dacie desfăcută până la ultimul şurub şi montată la loc. Dar ­nu-mi fac probleme: ştiu că în fiecare oraş din ţara asta, dacă aş avea nevoie de ajutorul cuiva, îl voi primi”, încheie Mihai.


    Mihai meştereşte de zor la maşina cu care va pleca în excursia inedită
Mihai meştereşte de zor la maşina cu care va pleca în excursia inedită

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cai insangerati prin Londra FOTo Twitter FlashFeed jpeg
image
image
image
image
image
image
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net