Cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină, în toată ţara. Cât ține prăpădul

vant-ploaie.jpg

vant ploaie
foto: shutterstock.com

Meteorologii avertizează că va ploua torențial în toată țara. Codul galben de ploi torenţiale, descărcări electrice, grindină şi vijelii intră în vigoare joi dimineaţă şi este valabil până sâmbătă dimineaţă.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, pentru întreaga ţară, valabilă de joi de la ora 10.00, până sâmbătă, la ora 10.00. 

"În intervalul menţionat, pe arii relativ extinse vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp şi pe arii restrânse 40...60 l/mp", a arătat ANM.

Citește și:

E prăpăd în 10 localități lovite de furtună. Casele sunt inundate și o persoană a fost evacuată din calea puhoaielor

Până la jumătatea săptămânii viitoare, gradul de instabilitate atmosferică se va menţine accentuat în cea mai mare parte a ţării.

Loading...
 
 

Citește și

  • ploaie torentiala

    Se strică vremea în cea mai mare parte a țării, începând de miercuri. Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Oltenia, local în Muntenia şi Moldova, precum şi în zonele montane.

  • Minivacanța de 1 mai a adus cu sine și niște fenomene meteorologice destul de neobișnuite pentru această perioadă. Dacă până acum ne-am bucurat de timpul plăcut de afară, mercurul din termometre urcând chiar și până la 23, 24 de grade, iată că vremea nu dezminte încă, Mama Natură confirmându-și din nou forța.