Clotilde Armand, ultimatum pentru Romprest. ”Dacă nu ridicați gunoiul în 24 de ore, reziliem contractul”

Ultima actualizare:

    Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, spune că nu se lasă șantajată de mafia gunoiului
Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, spune că nu se lasă șantajată de mafia gunoiului

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, nu a încetat războiul cu Romprest. Ba dimpotrivă! I-a dat un ultimatum firmei de salubrizare. ”Dacă nu ridicați gunoiul în 24 de ore, reziliem contractul!”, a transmis edilul.

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a transmis public Companiei Romprest să reia activitatea de strângere a gunoiului, în 24 de ore, în caz contrar va rezilia contractul și un alt operator va presta aceste servicii.


    Cetățenii sunt rugați să anunțe unde văd gunoaie neridicate de Romprest
Cetățenii sunt rugați să anunțe unde văd gunoaie neridicate de Romprest

Edilul îi îndeamnă pe cetățenii sectorului 1 să reclame la Poliția Locală, la numărul de telefon 021.9540,  în cazul în care observă depozite necontrolate de gunoaie pe domeniul public sau că gunoiul menajer nu a fost ridicat.

Serviciul este apelabil 24 de ore din 24. “Este un nou șantaj de tip mafiot din partea acestei companii, un șantaj adresat tuturor locuitorilor din sector care plătesc bani mulți să fie curat”, a declarat, marți seară, Clotilde Armand.

Edilul a reamintit decizia Curții de Conturi care a constatat că Primăria sectorului 1 a plătit nejustificat, în perioada 2013-2016, către Romprest 94,1 de milioane de lei (inclusiv TVA).

Curtea de Conturi spune că Romprest a încasat bani ilegal de la Primăria sectorului 1

Suma reprezintă tarife indexate în baza unui indice al prețului de consum, altul decât cel prevăzut în contractul inițial atribuit prin licitație. Tariful a fost modificat prin act adițional, contrar prevederilor din caietul de sarcini, fiind calculate dobânzi și penalități de 23,7 milioane de lei.

Atât Curtea de Conturi, cât și Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), au cerut Primăriei sectorului 1 să recupereze imediat banii plătiți în plus.  

Clotilde Armand: ”Nu suntem proștii mafiei gunoaielor”

“Totuși, nu suntem proștii mafiei gunoaielor și eu nu mă clintesc în fața amenințărilor de tip mafiot. Pot să urle ei cât doresc în presa lor aservită și cumpărată. Eu stau aici în primărie să-i înfrunt pe cei care au impresia că pot fura peste un sfert din bugetul anual al Primăriei Sectorului 1 (da, atât plătim pentru gunoi) cu ajutorul unor consilieri vânduți. Am anunțat și Garda de Mediu că operatorul de salubritate din Sectorul 1 depozitează în acest moment ilegal deșeurile. Țineți minte: au maximum 24 de ore. Și eu am început deja să număr,” a declarat Armand.

Totodată, Primăria sectorului 1 solicită Gărzii de Mediu sprijinul pentru identificarea depozitelor ilegale de deșeuri.

Citește și: 

Străzile din sectorul 1 au ajuns depozite de gunoi. Primăria și firma de salubrizare se ceartă pe bani iar deșeurile zac neridicate

Clotilde Armand le declară război celor care au spații neîngrijte. Terenurile virane, curățate de gunoaie pe banii proprietarilor

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net