Ciupercile halucinogene, cel mai la modă drog. Uite ce riști dacă le cumperi!

Ultima actualizare:

    Ciupercile halucinogene sunt mici, maro și se află pe lista drogurilor interzise la noi
Ciupercile halucinogene sunt mici, maro și se află pe lista drogurilor interzise la noi

Marijuana era considerat până acum un drog folosit de multe persoane care doreau să se simtă ”bine” în anumite situații. Acum, la modă sunt ciupercile halucinogene, drogul care dă o stare de beatitudine și provoacă halucinații. Se vând la liber pe Internet, dar uite ce riști dacă le cumperi!

Ciupercile halucinogene se află printre principalele droguri consumate în România. Potrivit  rezultatelor ultimului studiu efectuat în rândul populației, consumul de droguri a  crescut, substanțele psihoactive sunt din ce în ce mai căutate, iar marijuana continuă să fie cel mai folosit drog în țara noastră.

Ciupercile halucinogene, mai folosite decât heroina

Cu toate acestea, din urmă vin tare ciupercile halucinogene, care au surclasat heroina, amfetaminele şi ketamina. Nu mai puțin de 0,5% dintre cei care aleg să se drogheze o fac cu acești spori denumiți magici.

Sunt ciuperci, dar și trufe din familia  Psilocybe (cele mai uzitate sunt Psilocybe semilanceata și Pălăria șarpelui), maronii care cresc în regiunile montane din Europa, Australia, Noua Zeelandă, Japonia.

Unde cresc și cum se consumă ciupercile halucinogene

Acestea se consumă de obicei crude sau după ce au fost în prealabil puse la uscat. De asemenea, pot fi gătite sau preparate ca ceai, pot fi consumate ca atare sau sub formă de infuzie.

Provoacă halucinaţii, adică distorsionări puternice ale felului în care o persoană percepe realitatea.

Consumatorul vede, aude şi simte lucruri care par reale, dar care de fapt nu există. Unele dintre ele, pot provoca şi rapide schimbări de dispoziţie, treceri  în scurt timp de la o stare de bucurie la o stare de furie.


    Ciupercile halucinogene se vând pe diverse site-uri din străinătate
Ciupercile halucinogene se vând pe diverse site-uri din străinătate

Se comandă online, dar la noi sunt interzise

Acestea se pot comanda de pe diferite site-uri din străinătate, unele dintre ele traduse în limba română.

O punguță costă între 10 euro și ajung până la 290 de euro, în funcție de cantitate și de tipul ei.

Ba chiar, cei care vând te asigură că vor și livrate într-un colet discret. Atenție, însă! La noi sunt interzise, astfel că poți ajunge la pușcărie.

Spre exemplu, un tânăr, de 26 de ani, din Brașov a fost reținut de DIICOT, după ce a fost interceptat că a comandat așa ceva.

Oamenii legii l-au înhățat în momentul în care s-a dus să ridice coletul, care conținea 350 g de ciuperci halucinogene, pe care plătise 180 de euro.

Și zilele trecute, trei tineri, cu vârste cuprinse între 25 și 30 de ani, din Cluj au fost prinși de jandarmi, în zona Pădurii Hoia-Baciu cu așa ceva la ei și au ajuns pe mâna procurorilor.


    Clujenii au fost depistați de jandarmi că aveau la ei două ciuperci halucinogene
Clujenii au fost depistați de jandarmi că aveau la ei două ciuperci halucinogene

Străinii le consumă din liceu

Studii recente realizate în Marea Britanie arată că între 12 și 15% din tinerii de 16 ani au mărturisit că au consumat ciuperci cel puțin o dată în viață. În Scoția sau în Țara Galilor consumul este și mai crescut, iar o cincime dintre tineri au încercat cel puțin o dată în viață.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net