Ciudăţenie! Spală străzile cu şampon

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cine crede că străzile sunt udate pur şi simplu, se înşală. Angajaţii de la salubrizare din Bucureşti le spală temeinic. Pun în apă şampon parfumat, stropesc trotuarul, după care îl freacă cu peria. În felul acesta, orice urmă de murdărie dispare.

De multe ori îi vedem la datorie pe măturători, dar niciodată nu ne-am fi închipuit că îşi fac treaba cu atâta seriozitate. În timpul zilei, dar şi după miezul nopţii, aceştia curăţă fiecare părticică din oraş. Stropesc trotuarul şi carosabilul cu apă din abundenţă, în care au pus şampon, după care freacă cimentul cu nişte perii speciale. Datorită soluţiei de curăţenie, praful şi murdăria dispar într-o clipită.

În apa din cisternă se toarnă şampon

simeon stalpnicul png

„Cisternele sunt umplute cu apă potabilă din puţurile proprii, nu din Dâmboviţa ca să miroasă a broaşte. În plus, la 10 tone de apă, adăugăm 10 litri de soluţie ecologică parfumată. Nu atacă spaţiul verde şi miroase foarte frumos", ne-a explicat Mihai Buzatu, adjunctul şefului de secţie de la Romprest.

Carosabilul este şi el stropit cu apă în care s-a pus soluţie de curăţat

simeon stalpnicul png

În acest fel sunt spălate peste 2.000 de străzi din sectorul 1 şi alte 1.000 din sectorul 5. Dacă ziua, oamenii de la salubrizare reuşesc să facă lună carosabilul şi trotuarele, noaptea întâmpină mari probleme. Şi asta din cauza şoferilor care parchează maşinile pe unde apucă. „Autoturismele sunt lăsate pe stradă, iar de multe ori suntem nevoiţi să curăţăm pe sub ele. Dacă le stropim, le spălăm exact ca la spălătorie", ne-a mai spus Buzatu. Arterele din Capitală care sunt cel mai greu de spălat sunt Griviţa şi Mihalache, bulevarde devenite parcări de maşini pe timpul nopţii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net