Cine va conduce PSD după ce Liviu Dragnea va intra în pușcărie

dancila-dragnea.jpg

viorica dancila si liviu dragnea
Viorica Dăncilă, președinte executiv al PSD, are toate șansele să preia conducerea partidului după încarcerarea lui Liviu Dragnea
foto: arhiva Click!

Liviu Dragnea a fost condamnat luni la trei ani și șase luni de pușcărie în dosarul angajărilor fictive. Liderul PSD este așteptat să se predea în cursul zilei autorităților, iar în partid au început deja discuțiile pentru preluarea puterii.

PSD se reuneşte luni, într-o şedinţă de urgenţă, coordonată de premierul Viorica Dăncilă, ca urmare a condamnării lui Liviu Dragnea la trei ani şi jumătate de închisoare, dar şi ca urmare a vocilor critice din PSD după rezultatul slab de la alegerile europarlamentar.

Mai mulţi lideri PSD se află  la sediul PSD din Băneasa, unde au fost convocaţi în număr mare lideri şi miniştri ai partidului şi unde a sosit la cestă oră şi Viorica Dăncilă, scrie News.ro.

Şedinţa a fost precedată de o reuniune a Cabinetului, la Palatul Victoria, pe tema rezultatelor scrutinului europarlamentare. De altfel, Dăncilă este cea care ar urma să preia conducerea partidului în calitate de preşedinte executiv al PSD.

De asemenea, în următoarele zile este aşteptată organizarea unei şedinţe a Comitetului Executiv al partidului.

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Sentința este definitivă. Completul de 5 judecători a menținut astfel sentința dată în primă instanță.

Apelul lui Liviu Dragnea a fost admis doar pe latura civilă, scăzând suma pe care o are de plătit drept prejudiciu.

Patru din cei cinci judecători ai completului s-au pronunțat pentru condamnare. Judecătorul care a făcut opinie separată a considerat că procesul ar trebui rejudecat, așa cum a cerut apărarea lui Liviu Dragnea, invocând nelegalitate a completului de 3 judecători care a dat decizia în primă instanță. CCR trebuie să se pronunțe asupra acestui aspect.

 

Citește și:

Gafă! Dăncilă s-a făcut iar de râs. Dragnea zice că e atacată energetic

PSD-iștii cer demisia imediată a lui Liviu Dragnea și o vor pe Viorica Dăncilă interimar

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1