Cine a fost Ciprian Ștefan Polschi, militarul roman ucis la Kabul

Ultima actualizare:

    Ciprian, alături de soția sa Mihaela, pe vremea când erau împreună, fericiți sursa foto: click.ro
Ciprian, alături de soția sa Mihaela, pe vremea când erau împreună, fericiți sursa foto: click.ro

Ciprian Ștefan Polschi, militarul român ucis la Kabul în urma unei explozii, era din Buzău, avea 38 de ani și era căsătorit din 2007. Tatăl a doi copii minori, militarul lucra în MAPN de 15 ani și se afla la a treia misiune în Afganistan. Acum doi ani, revenit dintr-o deplasare în țară, el a postat pe Facebook un mesaj emoționant: „Good to be home” (Ce bine e acasă)

Ministerul Apărării Naționale l-a comemorat, azi dimineață, într-o ceremonie oficială, pe Ciprian Ștefan Polschi, militarul roman ucis în Afganistan, în urma unei explozii care a avut loc la Kabul. Ceremonii de comemorare au avut loc în toate unitățile militare din țară și din teatrele de operațiuni. Ciprian Ștefan Polschi a fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem, iar președintele țării, Klaus Iohannis, l-a decorat cu „Steaua României” în grad de Cavaler.

Ciprian Ștefan Polschi a murit în urma unei explozii a unei mașini-capcană, deflagrația având loc în apropiere de cartierul Green Village din capitala afgană. Ciprian Ștefan Polschi și-a pierdut viața în timp ce se afla la volanul unei mașini de serviciu el aflându-se într-o misiune de patrulare.

„Ce bine este acasă!”

Ciprian Ștefan Polshi era din Buzău, avea 38 de ani și era căsătorit cu Mihaela din 2007. Tatăl a doi copii minori, Gabriel și Alex, Ciprian a urmat liceul cu program sportiv din Buzău, promoția anul 2000. El s-a angajat în MAPN în anul 2004, fiind șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul. Anul acesta, militarul se afla deja la a treia sa misiune în Afganistan. Pe 28 aprilie 2017, Ciprian posta pe pagina sa de Facebook mesajul „Good to be home” (Ce bine este acasă).

Mesajele pe care le-a postat de-a lungul timpului pe rețeaua de socializare îți lasă acum un gust tare amar. Iar asta pentru că, citindu-le, îți dai seama ce fel de om a fost Ciprian. O persoană veselă, cu simțul umorului, un om decent, cu mult respect față de femei și față de suferința celor din jur.  Asta se înțelege din mesaje precum „Ziua în care ai ridicat mâna asupra unei femei e ziua din care oficial nu te mai poți numi bărbat”.  Una dintre postări însă te cutremură cu adevărat. El scria acum doi ani „Când e vorba de ghinion, am un noroc fantastic la el”. Parcă și-a simțit, cumva, sfârșitul.

Citește și: 

Ce spun prietenii militarului român mort în Afganistan: «Sile este un erou, a fost un om de toată isprava»

Şi-a dat viaţa în Afganistan pentru 2.100 de euro

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net