Cine este românul considerat cel mai bun falsificator de bani din lume și ce cumpăra cu ei

Ultima actualizare:

    Cel mai bun falsificator de bani din lume a fost reținut asearăFoto: Inquam
Cel mai bun falsificator de bani din lume a fost reținut asearăFoto: Inquam

Procurorii DIICOT l-au prins ieri, 24 iunie, pe cel mai mare falsificator de bancnote de plastic din lume. El și gruparea pe care o conducea au făcut 17.065 bancnote false de 100 lei, cele mai bune falsuri din istoria României. Dar iată cine este românul considerat cel mai bun falsificator de bani din lume și ce cumpăra cu ei!

Procurorii au făcut ieri, 24 iunie, cinci percheziții domiciliare, în Capitală și în Bușteni, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat.

În primăvara anului 2014, trei persoane au constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii infracțiunilor de falsificare de monedă, punerea în circulație de valori falsificate, deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori și înșelăciune.

Potrivit DIICOT, aceștia au falsificat  17.065 bancnote din cupiura de 100 lei. Astfel, prejudiciul  se ridică la aproximativ 1,706.500 lei, spun procurorii.

Liderul grupului infracțional avea rolul de a-i coordona pe ceilalți membri. El procura materiale și instrumente necesare falsificării și le punea în circulație.

La percheziţii, procurorii DIICOT au găsit o imprimerie clandestină şi mii de bancnote de 100 de lei falsificate, foarte greu de diferențiat de cele normale.

Deși, se spune că banii din plastic sunt aproape imposibil de faslificat. Atât de bine erau realizate încât au fost numite „Super Leu”. Nici măcar de angajații băncilor nu-și dădeau seama.

Individul folosea toate elementele de siguranţă, cum ar fi holograma, filigramul, vopseaua specială, care îşi schimbă culoarea când o mişti, şi microperforaţii. Tocmai de aceea, la Bucureşti au venit inclusiv agenţii Europol, pentru a documenta tehnica.

Cum îi păcălea pe polițiști falsificatorul de bani 

Falsificatorul are 52 de ani, nu are studii financiare ori bancare, dar are la activ un furt în anii ’90. Interesant este că acesta nu se arunca să cumpere cu ei cine știe ce valori. Dimpotrivă! Lua mărunțișuri de la magazinele de cartier, dar multe.

Oamenii legii au găsit la el acasă un adevărat depozit cu de toate. Chestii ieftine ca să nu atragă atenția și să schimbe astfel banii falși. Și tot din precauţie nu pleca niciodată de acasă cu telefonul după el, nu cumpăra din magazine care aveau camere de luat vederi, iar la drum lung, dacă intra într-o benzinărie, îşi schimba tricoul pe care-l purta.

În felul acesta, i-a dus de nas pe polițiști timp de șase ani. Aseară, cel mai bun falsificator de bani din plastic din lume a fost reținut și urmează ca astăzi, 25 iunie, să fie dus în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă.  

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net