Cine este Remus Pricopie, propunerea cu care PSD şi Pro România merg la consultările de la Cotroceni?

Ultima actualizare:

    Remus Pricopie este rectorul SNSPA
Remus Pricopie este rectorul SNSPA

Licențiat în chimie și fizică, cu studii la Londra și Washington, actual rector al SNSPA, fost ministru al Educației, Remus Pricopie este propus premier de alianța PSD și Pro România. Cine este cu adevărat bărbatul de 49 de ani considerat”copilul”în politică al Ecaterinei Andronescu

Cu 12 ore înainte de votul pentru moțiune în mediile politice se știa deja că fostul ministru al Educaţiei, Remus Pricopie va fi propus premier din partea PSD și Pro România în prezent rector la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Remus Pricopie. După cum au declarat surse din PSD, colaborarea pentru susţinerea lui Pricopie ar putea fi un prim pas pentru constituirea unei alianţe electorale.

Remus Pricopie s-a născut în 1970 în Ceahlău, judeţul Neamţ, a absolvit Universitatea din Bucureşti, având o licenţă în chimie şi fizică, apoi a obţinut diplome de masterat la Universitatea din Liege şi la SNSPA, unde a terminat în 2005 şi un doctorat în ştiinţe politice.Mai deţine şi un MBA la London University şi are studii la George Washington University. Este căsătorit şi are doi copii. Remus Pricopie și-a început activitatea în Ministerului Educației în 1996, unde a fost adus de Ecaterina Andronescu ca expert în Departamentul pentru Învățământ Superior și Cercetare. A fost purtător de cuvânt al instituţiei în 1997 şi 2001, secretar general în Minister, secretar de stat şi Ministru al Educației între decembrie 2012 şi decembrie 2014, în guvernul condus de Victor Ponta. În această postură a făcut o celebră gafă într-o emisiunede televiziune când, întrebat în ce oraş s-au născut Romulus şi Remus, a răspuns că s-au născut într-o pădure şi au fost găsiţi de o vulpe relatează știrileprotv.ro. Între 2005 şi 2007 şi 2008-2012 a fost decan al Facultării de Comunicare şi Relaţii Publice din SNSPA (Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative), iar din 2012 rector, al SNSPA.

Ce avere are Remus Pricopie

Potrivit celei mai recente declarații de avere citată de știrileprotv.ro, depusă în iulie 2018, Remus Pricopie şi soţia sa, Camelia, deţin 2 apartamente de 198 de metri pătraţi fiecare, cumpărate în 2016 prin credite imobiliare, 3 terenuri agricole, 2 terenuri intravilane şi două autoturisme. Remus Pricopie avea în 2018 venituri de peste 275.000 de lei pe an, dintre care 32.604 de lei de la Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale; pe de altă parte, avea şi datorii la bănci totalizând 50.000 euro şi 230.000 de lei.

Citiți și

Îl va demite Ponta pe ministrul Educaţiei? "Mă interesează cum se termină..."

Remus Pricopie, propunerea PSD şi Pro România pentru postul de premier

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
kate william profimedia 0764084002 jpg
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net