Cine este noul premier al României? Mihai Tudose, as la șah cu doctoratul scris pe plajă

mihai_tudose.jpg

mihai tudose
Mihai Tudose este propunerea PSD pentru funcția de premier
foto: arhiva Adevărul

Refuzat de Lia Olguța Vasilescu, Carmen Dan sau Mihai Fifor, liderul PSD a anunțat luni, 26 iunie, că îl va propune pe Mihai Tudose pentru funcția de premier. În urma consultărilor de la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis l-a desemnat pe Mihai Tudose viitorul prim-ministru al României.

Ciudată alegere, având în vedere că Mihai Tudose (49 de ani), ministru al Economiei în guvernul Grindeanu, are zero realizări în raportul pe baza căruia PSD și-a dat jos propriul guvern cu mai puțin de o săptămână în urmă.

În plus, Tudose a fost acuzat, voalat, de fostul premier Victor Ponta, în urmă cu un an că ar juca dublu rol, fiind ofițer acoperit și urmărind să preia puterea în PSD. Noua propunere de premier din partea PSD a absolvit Academia Națională de Informații, cu un doctorat coordonat chiar Gabriel Oprea, de care Dragnea a făcut totul să se delimiteze în ultima perioadă.

În ceea ce privește  teza de doctorat, Tudose a admis că a plagiat, după ce a fost demascat de jurnaliștii de la Centrul Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație, și a cerut singur să-i fie retras titlul. Declarații sale de la vremea respectivă au făcut furori. "E vorba de Andriciuc și de niste texte de pe Internet, dar nu e vorba de mai mult de două-trei pagini și nu sunt preluate cuvânt cu cuvânt. Am avut acordul scris al autorilor. Poate am fost și putin neglijent, dar era ca și cum aș face o lucrare de geometrie: nu pot pretinde că am inventat eu Teorema lui Pitagora. Am scris un capitol pe plajă, cu pixul, și după ce l-am băgat pe calculator, a fost verificat de un soft antiplagiat, reieșind că era copiat în proporție de 15%", a explicat Tudose.

Conform CV-ului oficial, Tudose este pasionat de șah, literatură, turism și filatelie, în 2001 el fiind candidat la titlul de maestru în şah - membru al Clubului de şah "Orizont 64" Brăila.

Pasiunea pentru filatelie reiese și din cea mai recentă declarație de avere fostului ministru al Economiei, în prezent propus pentru funcția de premier. Tudose deține o colecție filatelică pe care a dobâbdit-o în perioada 1980-1987, cu o valoare estimată la 30.000 de euro. Aceasta, alături de un apartament de 97 de metri pătrați în Brăila și două autoturisme Mercedes, pare să fie toată averea lui Tudose, care a declarat că nu deține niciun fel de conturi, deși a sponsorizat cu 20.000 de euro partidul din care face parte în campania electorală.

Deputat din partea PSD, ministru demisionar al Economiei și propunerea lui Liviu Dragnea pentru funcția de premier, Mihai Tudose nu pare să ducă lipsă de încredere în forțele proprii. "Un metru nouă’ş’opt, o sută de kile, cred că fac față", a declarat Tudose la momentul alcătuirii guvernului Grindeanu. De ce ar da înapoi în fața unei provocări și mai mari?
 

Loading...
 
 

Citește și

  • În urma consultărilor susținute la Palatul cotroceni, președintele României și delegațiile partidelor parlamentare, Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Mihai Tudose, care a fost propus de coaliția PSD-ALDE.

  • A trecut moţiunea anti Guvernul Grindeanu, dar circul nu s-a terminat! După ce miercuri, 21 iunie, în plenul Parlamentului, au răsunat discursuri în care oricum nu mai crede nimeni, acum, liderii coaliţiei PSD-ALDE pregătesc propunerile pentru un nou executiv. Click! îţi spune ce urmează să se întâmple pe scena politică.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1