Cine este Nelu Tătaru, noul ministrul al Sănătății din România

Ultima actualizare:

    Nelu Tătaru spune că încă nu suntem în vârful epidemiei
Nelu Tătaru spune că încă nu suntem în vârful epidemiei

Nelu Tătaru este noul ministrul al Sănătății, după demisia, de azi dimineață, a lui Victor Costache. Anunțul a fost făcut îîn cadrul unei conferințe de presă de căre premierul Ludovic Orban. Nelu Tătaru, aflat la Suceava pentru gestionarea crizei medicale din cadrul Spitalului Județean, se întoarce, azi, în Capitală pentru depunerea jurământului la Palatul Cotroceni. Iată cine este Nelu Tătaru, noul șef de la Sănătate.

Nelu Tătaru este o figură cunoscută și foarte activă în această perioadă în contextul epidemiei de coronavirus din România. Secretar de stat Ministerul Sănătății, el s-a ocupat îndeaproape de gestionarea crizei încă de la debutul ei. Nelu Tătaru s-a născut la 30 septembrie 1972 la Huși, în județul Vaslui și este un fost senator român, ales în legislatura 2012-2016 pe listele PNL. Din anul 2017 este președintele organizației PNL Vaslui, iar din decembrie 2019 este secretar de stat în Ministerul Sănătății. 

Nelu Tătaru. Biografie

Potrivit CV-ului personal, între anii 1991-1992 Nelu Tătaru a fost asistent medical stagiar la Spitalul Județean Vaslui, iar între 1998-2000 a ocupat postul de medic stagiar în cadrul aceluiași spital. În perioada care a urmat, Nelu Tătaru a fost șeful blocului operator din cadrul Spitalului Municipal Huși, directorul general al unității medicale, manager al spitalului și, în același timp, medic chirurg.

Studiile lui Nelu Tătaru sunt vaste în domeniul medical. A urmat liceul sanitar din Suceava, promoția 1987-1991, Facultatea de Medicină Generală de la Iași, promoția 1992-1998, Școala Doctorală Chirurgie Generală UMF Iași, un curs postuniversitar – Master Managementul Instituțiilor Publice – în anul 2006 – iar un an mai târziu a urmat Școala Națională de Sănătate Publică și Managementul Sanitar. În anul 2009, devine atestat în Endoscopie digestivă diagnostică, iar în anul 2011 ajunge Doctor în Științe Medicale.

Ce avere are Nelu Tătaru 

Potrivit declarației de avere, Nelu Tătaru deține un apartament în București, dobândit în anul 2017, cu o suprafață totală de 97 metri pătrați și un apartament la Iași, dobândit în anul 2018, cu o suprafață de 83 de metri pătrați. El deține doar jumătate din aceste bunuri.

Ministrul nu deține bunuri imobile precum terenuri agricole sau forestiere, nu deține nici o vilă sau casă pe pământ, nu deține bunuri sub formă de metale prețioase sau obiecte de artă. Pe numele său sunt deschise însă trei conturi bancare: două în lei - deschise în anul 2017 - și unul în euro - deschis în anul 2019. În primul cont în lei deține o sumă de 151.840,71 lei, în al doilea cont deține o dumă de 139.209,22 lei, iar în contul deschis în euro are o sumă de 5456 euro. Ministrul deține și economii în numerar: 450.000 lei și 10.000 de euro. 

De asemenea, Nelu Tătaru a contractat în anul 2017 un credit imobiliar în valoare de 578.000 lei.  

Nelu Tătaru, activitate parlamentară

În perioada 19 decembrie 2012 – 19 decembrie 2016 Nelu Tătaru este senator și face parte din mai multe Comisii Permanente: Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări, Comisia pentru drepturile omului, culte și minorități, Comisia pentru regulament unde este Președinte. El face parte și din comisii comune și comisii speciale. Ca activiate legislativă, el a avut 68 de inițiative legislative, 75 de declarații politice, 81 de întrebări, 53 de interpelări, 93 de luări de cuvânt și 9 moțiuni.

Nelu Tătaru cunoaște limbile franceză și engleză, niveluri de citire, ascultare, participare la conversație, discurs oral și exprimare scrisă – niveluri avansate. Tot din CV-ul său aflăm că are spirit de echipă, capacitate de relaționare, abilitate în relațiile interumane, abilitatea de a lucra în echipă. Mai spune despre el că știe să folosească aparatura de birou modernă, știe să folosească un calculator, este o persoană discretă,loială, disciplinată și organizată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net