Cine este Mădălina Mezei, blonda care conduce de miercuri Tarom

Ultima actualizare:

    Mădălina Mezei are un mandat la șefia Tarom de patru luni
Mădălina Mezei are un mandat la șefia Tarom de patru luni

Tarom are de miercuri, 19 iunie, un nou director. De data aceasta, este vorba despre Mădălina Mezei, care vine tot din cadrul companiei. Asta deși, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a spus în urmă cu două săptămâni că frâiele instituției vor fi preluate de un om tânăr care vine din privat.

Mădălina Mezei a fost numită de Consiliul de Administraţie al Tarom în funcţia de director general, pentru un mandat de patru luni.

Aceasta vine de la agenţia Tarom Bruxelles și a lucrat în ultimii 21 ani tot în compania de stat. Cu toate acestea, în CV-ul ei apar doar perioadele august 2007- martie 2009 când a lucrat ca agent ticketing și vânzări și aprilie 2009 când a plecat ca reprezentant Tarom în Belgia.

Aici se ocupa de planificarea și organizarea strategiei de piață și dezvoltare în această regiune.

Mădălina Mezei are un salariu de 32.000 de lei

De ieri, a fost delegată să ocupe cea mai înaltă poziție, pentru un salariu lunar de 32.000 de lei. În primul mesaj adresat angajaţilor, aceasta s-a angajat să eficientizeze Tarom şi să o împingă spre performanţă.

”După o activitate de peste 21 de ani, desfăşurată în cadrul companiei, preiau cu mândrie, dar mai ales responsabiltate manşa Tarom. Vă mărturisesc că entuziasmul şi orgoliul profesional mă determină să îmi canalizez eforturile şi întreaga energie în vederea eficientizării companiei, respectiv în poziţionarea acesteia în locul pe care şi l-a câştigat în aproape 65 de ani de operare comercială. De asemenea, cred cu tărie în potenţialul profesional al fiecarui angajat, alături de care am fost mereu însoţită pe parcursul carierei mele. Mă interesează întotdeauna rezultatul. Îmi doresc să ne îmbunătăţim constant modul de lucru, să ne îmbunătăţim noi, să creştem nivelul, să fim o echipă şi să demonstrăm că se poate. Ştiu că nu va fi uşor, dar ştiu că dacă ne dorim, vom găsi întodeauna soluţia şi vom reuşi. În onoarea foştilor si actualilor salariaţi, sunt aici să vă susțin, îmi doresc să vă redau încrederea, şi împreună cu dv. mă angajez să imping Tarom către performanță”, a transmis Mădălina Mezei.

Soțul Mădălinei Mezei, dar și alte rude lucrează la Tarom  

Potrivit jurnaliștilor de la cotidianul.ro, Tarom este o ”afacere” de familie, pentru că din 2.000 de salariați, 800 sunt rude.

Frați, părinți, soți, cumnați, nepoți și afini. De toate pot fi întâlnite în organigrama Tarom, după cum arată documentele în care au intrat în posesie în 2017.

Fie că sunt piloți, copiloți, fie personal TSA sau tehnic, mai toți și-au adus rudele. Chiar și actualul director general lucrează în familie.

Din aceeași sursă aflăm că soțul Mădălinei Mezei este Laurențiu Mezei care este șef de escală, în timp ce unchiul acestuia, Daniel  Căpitan, este agent de pază, iar vărul său pilot comandat.

Pierderi de peste 100 de milioane de euro, înregistrate de Tarom

Tarom a înregistrat pierderi la fiecare sfârșit de an. După șase ani de management prost, compania de stat a înregistrat o gaură de peste 100 de milioane de euro.

În aprilie 2018, aleșii s-au sesizat și au început verificările în Parlament în privința activității Tarom. O comisie specială s-a apucat să cerceteze, printre altele, modul în care au fost vândute două aeronave Airbus A310 anul trecut, cum au fost făcute procedurile de achiziţie, dar şi activitatea managementului.

Pilotul Florin Susanu care fusese numit director general la Tarom în  martie 2019 a renunțat la funcție acum două săptămâni. Surse oficiale vobesc despre faptul că ”pe acesta nu l-a lăsat inima să reducă din personal”, de altfel una dintre cele mai importante măsuri în planul de redresare al companiei.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net