Cine este Laura Codruța Kovesi?

133761_1.jpg

Puțini oameni politici se pot mândri că au privit-o în ochi pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi
Citeste tot despre: 

La 43 de ani este cea mai puternică femeie din România. Numele ei provoacă spaimă și puțini bărbați își doresc să o cunoască. Laura Codruţa Kövesi a primit luni OK-ul de la Consiliul Suprem al Magistraturii pentru cel de al doilea mandat la conducerea Direcției Naționale Anticorupție. Cine este procuroarea de 1.90 m care a făcut sport de performanță vă spune Click!

Laura Codruța Lascu s-a născut pe 15 mai 1973 în municipiul Sfântu Gheorghe. Este fiica procurorului Ioan Lascu, care a deţinut din 1980 până în 15 ianuarie 2010 funcţia de şef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaş. A absolvit liceul la Mediaş, unde a făcut și sport de performanță. A fost baschetbalistă la Club Sportiv Şcolar Mediaş și a fost chiar selecţionată în echipa naţională de cadete a României, cu care a câştigat în 1989 la Timişoara titlul de vicecampioană europeană. Între 1991-1995 a urmat cursurile Facultăţii de Drept în cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj. După terminarea facultății și până în mai 1999 a fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu. În 2 octombrie 2006 l-a înlocuit pe Ilie Botoş la conducerea Parchetului de pe lângă ÎCCJ.

A apărut în prim-planul atenției publice în 2006 când a primit funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a devenit membru de drept în Consiliul Superior al Magistraturii. În 2013 a fost numită procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Laura Kövesi.

Laura Kövesi a divorţat în anul 2007, dar a păstrat numele de familie al fostului său soţ, Eduard

Loading...
 
 

Citește și

  • Laura Codruţa Kovesi a primit astăzi aviz negativ, cu o majoritate de 5 la unu, din partea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru reînvestirea în funcţia de procuror general al României.