Cine este Ghenosu, cel mai de temut interlop din Dâmbovița: „Îi puneţi cuţitu-n gât şi-l băgaţi în maşină”

Ultima actualizare:

    Ghenosu este implicat în multe acțiuni de criminalitate organizată
Ghenosu este implicat în multe acțiuni de criminalitate organizată

A terorizat ani de-a rândul Municipiul Târgovişte, a fost arestat în Franţa, iar faptele de care este acuzat au făcut încojurul României. Vorbim de unul dintre cei mai de temut interlopi din ţară, Florin Pârjol, zis Ghenosu. Astăzi, este și el vizat de perchezițiile DIICOT, în cadrul unor dosare de criminalitate organizată.

Pârjol este un om extrem de violent, aşa cum faptele sale o arată, dar şi un interlop care a ştiut să facă bani din prostituţie şi clonare de carduri. A fost arestat în Franta pentru trafic de persoane, iar, în 2007, a fost adus în ţară. Doar că Tribunalul l-a pus în libertate înainte de termen. Imediat au început violenţele în Târgovişte.

În 2003, oraşul Târgovişte era scena unuia dintre cele mai violente omoruri la comandă. Alexandru Dumitru, zis Bozac, a fost omorât într-un bar cu 11 lovituri de cuţit şi săbii de către cinci indivizi cu cagule. Ulterior, s-a dovenit că patru dintre ei erau locotenenţii lui Ghenosu. Aceştia au fost condamnaţi la închisoare, dar legătura interlopului cu asasinatul nu a putut fi dovedită, potrivit adevarul.ro.

În schimb, violenţele marca Clanul Ghenosu au continuat. Intelopul şi-a impus autoritatea prin bătăi sau arme de foc. Într-o anchetă instrumentată de poliţişti, discuţiile dintre Ghenosu şi locotenenţii săi arată felul în care aceştia acţionau.

„Ghenosu: Îi puneţi cuţitu-n gât şi-l băgaţi în maşină şi-l ţineţi în maşină până vin eu.

Locotenent: Da, da, da. Hai!

Ghenosu: Hai, să nu vă scape!

Locotenent: Da

Ghenosu: Rupeţi-l!

Locotenent: Să-l rupem, nu?

Ghenosu: Hai!

Locotenent: bine, hai!”

În alte cazuri, locotenenţii lui Ghenosu lăsau în urmă victime în pragul comei.

„Ghenosu: Da mă!

Locotenent: Gata nenicule, s-a rezolvat!

Ghensou: I-aţi dat ca lumea?

Locotenent: Da nenicule, a leşinat jos.

Ghenosu: Păi scoateţi-l afară şi...

Locotenent: Păi l-am scos că...fugea şi zicea..hoţii, hoţii, şi l-am omorât acolo jos toţi.

Ghenosu: Da, da.” (Sursa: dosar de urmărire penală)

Mare parte din banii adunaţi de Ghenosu provin din cămătărie. Orice zi de întârziere ducea la dublarea sumei. Asta au aflat şi oamenii legii atunci când l-au urmărit pas cu pas.

„Ghenosu: Bă, nu mă interesează pe mine. Mie trebuie să-mi aduci banii. Nu mă interesează pe mine ce şi cum, unde ai fost, ce n-ai fost, azi e termenul. Mâine trebuie să-mi aduci bani, să-ţi fie clar. Nu-mi aduci bani azi, ai să-mi dai dublu. N-ai să-mi dai mâine, îmi dai triplu. N-ai, ai să-mi dai de 70 de ori. Te fac până ai să munceşti toată viaţa pentru mine.

F: Asta e frăţioare, mâine îţi aduc banii

Ghenosu: Mâine mi-i aduci dublu mă băiatule, ai înţeles? Nu bani, îmi aduci dublu, ai înţeles?

F: Asta e frăţioare, cum vrei tu.” (Sursa: dosar de urmărire penală)

Luni în şir au muncit poliţiştii de la Crimă organizată să adune probe împotriva clanului Ghenosu. Florin Pârjol a fost scos însă din penitenciar de judecătorul Dumitru Rebegea, de la Tribunalul Prahova, contra sumei de 10 mii de euro. Judecătorul a fost arestat pentru luare de mită.

Poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii DIICOT fac, miercuri dimineaţă, 238 de percheziţii în Bucureşti şi în 28 de judeţe, în cadrul unor dosare penale de criminalitate organizată. Conform unor surse judiciare, 47 de percheziţii au loc la Timişoara, majoritatea în Complexul Studenţesc, într-un dosar de trafic de droguri în care sunt vizaţi mai mulţi studenţi de la Facultăţile de Medicină şi Drept. De asemenea, este vizat de percheziţii şi Florin Pârjol, zis Ghenosu.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net