Cine este Diana Șoșoacă, viitor senator AUR. Militează împotriva măsurilor anti-Covid: «I-am spus lui Orban: Arestează-mă, bă!»

diana-sosoaca.jpg

Diana Șoșoacă
Diana Șoșoacă a fost avocata lui IPS Teodosie, Arhiespiscopul Tomisului
Foto: Arhiva personală

Partidul naționalist AUR este surpriza alegerilor parlamentare de anul acesta. Conform rezultatelor parțiale, a reușit să depășească pragul electoral de 5%, iar astfel va aduce cu sine noi figuri politice în Parlament, printre care Diana Iovanovici-Șoșoacă, ajunsă senator AUR de Iași.

Diana Șoșoacă a devenit vedetă pe Internet, după ce mai multe clipuri în care apare s-au viralizat pe rețelele sociale.  A militat împotriva măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19 și din postura de avocat cu care IPS Teodosie a venit în fața judecătorilor în recentul scandal al pelerinajului de Sfântul Andrei, potrivit Digi24. Diana Iovanovici-Șoșoacă a devenit cunoscută mai ales în perioada pandemiei. Unul dintre momentele virale a fost t un discurs ținut în octombrie la Iași, după decizia impunerii de restricții cu prilejul pelerinajului de la Sfânta Parascheva.

Diana Șoșoacă: „Cine e Iohannis, să ne spună nouă să nu mergem la Sfânta Paraschiva?”

„Cine e Iohannis, să ne spună nouă, poporul pe care și-a clădit puterea, să nu mergem la Iași, la Sfânta Paraschiva? I-am spus lui Orban: Arestează-mă, bă! Că nu mă oprești tu pe mine!”, a declarat la vremea aceea Șoșoacă. După Iași, la doar două luni distanță, Diana Șoșoacă a fost implicată într-un scandal similar. Este vorba despre controversele iscate de restricțiile luate de Sf. Andrei.

 IPS Teodosie, Arhiespiscopul Tomisului a dat în judecată autoritățile din Constanța pentru a ridica restricțiile.

„Îmi caut niște avocați serioși”, a spus Teodosie. Astfel, avocatul Diana Ivanovici-Șoșoacă a fost cea care l-a reprezentat în instanță pe înaltul ierarh bisericesc. Demersurile legale n-au avut succes, după ce Tribunalul Constanța a decis ca la pelerinaj să participe doar localnicii. Hotărârea instanței a fost însă, practic, degeaba, deoarece, în cele din urmă, jandarmii și poliția nu au făcut nimic pentru a-i opri pe pelerinii și pe credincioșii sosiți din alte localități.

 „Și dacă ne-ar fi oprit, o luam pe câmp şi ajungeam la Sfântul Andrei. Doamne ajută!”, a spus ea.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Speriaţi de pandemia de coronavirus sau pur şi simplu total dezinteresaţi de viaţa politică, mulţi români au preferat să stea în case de Sfântul Nicolae decât să iasă la vot. Din cei peste 18 milioane de alegători aşteptaţi duminică la urne, doar 5,7 milioane votaseră până la ora 21.00, adică 31,84%, cu 7% mai puţini ca la alegerile din 2016. Rezultatul este neconcludent: PSD are doar 1,5% în faţa PNL. Voturile din diaspora vor schimba probabil podiumul.

  • Peste 18 milioane de alegători au fost aşteptaţi duminică în cele 18.802 de secţii de votare organizate în ţară pentru alegerile parlamentare. Românii au fost chemaţi la urne pentru a alege 136 de senatori şi 329 de deputaţi, poziţii pe care le-au țintit 7.136 de candidaţi - 4.659 la Camera Deputaţilor şi 2.477 la Senat.