Cine este Claudiu Târziu, unul dintre liderii AUR. Simpatizant al legionarilor, vrea legi anti-avort în România

Ultima actualizare:

    Claudiu Târziu, co-președinte AURFoto: Facebook
Claudiu Târziu, co-președinte AURFoto: Facebook

Partidul AUR a obținut 9% din voturile românilor la alegerile parlamentare din 6 decembrie, având parte, în mod surprinzător, și de susținere în Diaspora. Alături de George Simion, Claudiu Târziu, în vârstă de 47 de ani, conduce Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Partidul are un mesaj anti-maghiar, anti-occidentat, unionist și anti-mască

Claudiu Târziu este absolvent al Facultății de Drept a Universității „Mihai Eminescu” din Iași și al Facultății de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul SNSPA Bucureşti. Se recomandă ca editor, jurnalist și scriitor. El susține că este jurnalist de 28 de ani. 

Claudiu Târziu, co-președinte AUR, a fost membru al Consiliului Național de Coordonare al Coaliției pentru Familie în perioada de strângere a semnăturilor pentru modificarea Constituției și una dintre vocile pro-referendum, potrivit G4media.

„Imaginaţi-vă că un dependent de droguri ar pretinde legalizarea stupefiantelor ori un beţiv ar solicita să i se permită prin lege să vină beat la serviciu, sau un alienat mintal ar insista ca legiuitorul să-l declare sănătos şi să fie tratat ca atare, sau, în fine, un zoofil şi-ar revendica dreptul de a întemeia o «familie» cu găina, oaia sau vaca de care s-a «îndrăgostit». Vi se par nişte ipoteze forţate? Ei, bine, acum 20 de ani, şi homosexualitatea era privită la fel. Nici un om cu capul pe umeri nu se referea la homosexuali decât ca la dezaxaţi, ca la unii care sunt în afara normalităţii fie din pricina unei boli, fie din viciu”, a afirmat co-președintele AUR.

„Cine boicotează Referendumul pentru Căsătorie sau votează împotrivă este contra libertății, lipsit de dragoste și iresponsabil”, a declarat Târziu. El a mai precizat la vremea respectivă că „partidele care au trădat familia românească trebuie scoase din Parlament”.

Claudiu Târziu a fost director și fondator al revistei Rost, apărută în decembrie 2002, prezentată ca fiind „o revistă pentru resurecţia naţională şi creştină”, unde au fost publicate articole de promovare a unor lideri ai Mișcării legionare.

„Care adevăr istoric a fost ignorat de Ion Cristoiu cînd l-a portretizat pe Codreanu? Nu era charismatic, incoruptibil şi idealist (sau, mă rog, dacă vreţi, romantic)? Cînd şi ce dovezi sînt că Mişcarea Legionară a pregătit asasinarea în masă a evreilor?”., a scris Claudiu Târziu pe blogul personal.

Claudiu Târziu vrea lege pentru interzicerea avortului

În anul 2008, Claudiu Târziu a publicat pe blogul său scrisoarea mai multor organizații anti-avort care cereau să nu i se facă avort unei fetițe de 11 ani, care rămăsese însărcinată în urma unui viol. Aceștiua susțineau că se oferă să „preia, legal, spre creștere și îngrijire, copilul rezultat din viol și să ofere asistență psihologică, spirituală și materială familiei tinerei mame”.Totodată, În 2012, organizația Rost a fost printre semnatarii unei scrisori de susținere a unei propuneri legislative care ar fi restricționat accesul femeilor din România la avort.

image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net