Cine este Cătălin Drulă, propunerea lui Barna pentru șefia Camerei Deputaților

catalin-drula.jpg

Cătălin Drulă
Cătălin Drulă ar putea fi președintele Camerei Deputaților
Citeste tot despre: 

Cătălin Drulă este propunerea lui Dan Barna pentru șefia Camerei Deputaților, funcție la care au râvnit atât liderul USR PLUS, cât și Ludovic Orban.

Liderul USR-PLUS Dan Barna a anunţat marţi dimineaţă că alianţa îl propune pe Cătălin Drulă pentru şefia Camerei Deputaţilor. Drulă a mai fost propus de USR și în 2019, însă pentru postul de Comisar European și ca înlocuitor al Rovanei Plumb, iar zilele trecute numele său era vehiculat pentru ministerul Transporturilor. „Încercăm o nouă soluţie. Propunem o altă candidatură la conducerea Camerei Deputaţilor. O să-l propun pe Cătălin Drulă, liderul deputaţilor USR. De asemenea, propun ca eu, Ludovic Orban şi Kelemen Hunor să intrăm ca vicepremieri şi să dăm dovadă de responsabilitate”, a mai spus Barna. 

Cătălin Drulă are 39 de ani, este inginer software și deputat de Timiș

Cătălin Drulă s-a născut la 2 mai 1981, în București și este un inginer software român, ales în 2016 deputat în circumscripția electorală Timiș, potrivit Wikipedia. Olimpic la informatică, a fost admis cu bursă la Universitatea din Toronto, Canada, unde a continuat studiile în domeniul ingineriei calculatoarelor. Acolo, la începutul anilor 2000, a dezvoltat o platformă de comunicare prin bluetooth. Ulterior, a dezvoltat o altă platformă ce permite comunicarea necesarului de sânge pentru transfuzie prin telefonul mobil, și livrarea acestuia prin drone la distanțe de până la 70 km, sistem devenit operațional în Rwanda. Revenit în România, Cătălin Drulă s-a implicat în societatea civilă, în cadrul Asociației ProInfrastructura, care susține și monitorizează dezvoltarea infrastructurii de transport în România.

În 2015, Drulă a fost numit consilier personal al prim-ministrului Dacian Cioloș pe teme de infrastructură. El s-a implicat în deblocarea proiectelor de construcții de autostrăzi împotmolite în timpul guvernului anterior. 

Spre sfârșitul lui 2016, Cătălin Drulă a renunțat la postul de consilier pentru a candida la alegerile legislative și a fost ales deputat de Timiș din partea Uniunii Salvați România. A fost coordonatorul campaniilor electorale la alegerile europarlamentare din 2019 și la alegerile prezidențiale din 2019 din partea aceluiași partid.

În Camera Deputaților, Cătălin Drulă a fost ales președinte al Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor și membru al Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură

 

Loading...