Cine este Carmen Adamescu

Ultima actualizare:
Relaţiile Andreei Mantea. Milionarul Rani Adamescu şi bruneta au fost împreună puţin timp
Relaţiile Andreei Mantea. Milionarul Rani Adamescu şi bruneta au fost împreună puţin timp

Unda de șoc declanșată de condamnarea unuia dintre cei mai bogați români la patru ani și patru luni de pușcărie a fost amplificată de anunțul divorțului cerut de soția lui Dan Adamescu. Femeia alături de care a construit un adevărat imperiu financiar îi dă omului de afaceri lovitura de grație după 12 ani de căsnicie condimentați, se pare, cu scandaluri, infidelități și jigniri. Dar cine este Carmen Adamescu, femeia care vrea acum jumătate din averea patronului Astra Asigurări?

Divorțul anului tinde să eclipseze condamnarea anului. La nici șase luni după ce soțul ei a fost condamnat la patru ani și patru luni de pușcărie pentru că ar fi mituit doi judecători, Carmen Adamescu a depus actele de divorț la Judecătoria Sectorului 1. Își dorește un proces discret, deși motivul indicat prin avocații săi invită mai degrabă la speculații: ”Am suferit ca o soție inocentă”. Cei care știu cine este Carmen Adamescu au fost surprinși să afle că femeia de 58 de ani s-a săturat de infidelitățile și jignirile soțului ei.

Instanţa a decis marţi, 29 septembrie, ce se întâmplă în procesul de divorţ al lui Dan Adamescu. Soţia omului de afaceri trebuie să plătească taxa de timbru de 50 de milioane de euro pentru jumătate din averea acestuia.

Cine este Carmen Adamescu? Vrea jumătate din avere și despăgubiri de 10 milioane de euro

Nu puțini au fost cei care au speculat că acest divorț ar fi, de fapt, o încercare a omului de afaceri de a-și pune la adăpost averea, sau ceea ce a mai rămas din ea, după ce ”perla coroanei”, Astra Asigurări, a intrat în faliment. Dan Adamescu era, în 2013, al doilea miliardar al țării, cu o avere estimată la 950 de milioane de euro.

Specialiștii estimează însă că aceasta s-ar fi înjumătățit după ce, anul trecut, au început problemele cu justiția ale ”neamțului” Dan Adamescu. Dacă soția sa va obține ce și-a propus, divorțul ar urma să-i înjumătățească din nou averea. La întrebarea cine este Carmen Adamescu există un răspuns simplu, partenera de viață și de afaceri a unuia dintre cei mai bogați români, dar și unul mai complex, în care își fac loc un fiu dintr-o primă căsătorie, veritabil ”crai de Dorobanți”, acuze de furt din partea propriului soț și scandaluri domestice de față cu angajații.

Condamnarea soțului său la închisoare ar fi umplut, se pare, paharul, iar Carmen Adamescu s- decis să renunțe la căsnicie. Dar cum nu putea să plece cu mâna goală dintr-un parteneriat de 22 de ani, din care 12 cu acte, Carmen are pretenții la jumătate din averea lui Dan Adamescu. În plus, cere 10 milioane de euro, ”plata” pentru jignirile și infidelitățile îndurate de-a lungul timpului, în calitate de ”soție inocentă”. Pentru asta însă, Carmen ar trebui să scoată o sumă fabuloasă din buzunar cu titlul de taxă de timbru, 55 de milioane de euro.

Miza ar fi Unirea Shopping Center, compania care controlează magazinul cu același nume de la kilometrul zero al Capitalei și un mall din Brașov. Dacă vă întrebați cine este Carmen Adamescu, trebuie să știți că soția lui Dan Adamescu se află deja la conducerea acestei companii. De altfel, se pare că Unirea Shopping Center a fost unul din motivele de scandal din familia Adamescu, soțul acuzându-și în numeroase rânduri soția de management defectuos și, mai rău, de furt.

Carmen Adamescu vrea  jumătate din magazinul Unirea, pe care-l şi conduce
Carmen Adamescu vrea jumătate din magazinul Unirea, pe care-l şi conduce

Cine este Carmen Adamescu? Fiul natural ”risipitor” versus fiul vitreg ”premiant”

Carmen era divorțată în momentul în care l-a cunoscut pe Dan Adamescu. Se numea Carmen Palade și avea un fiu dintr-o căsătorie despre care nu se știu prea multe. Unele surse spun că primul ei soț ar fi fost un student turc, altele că acesta era un arab misterios. Cert este că din relația cu pricina a rezultat Rani (30 de ani), un veritabil ”crai de Dorobanți”. Tânărul poartă acum și numele de familie al tatălui vitreg, Adamescu, și numele de fată al mamei, Palade.

Cine este Carmen Adamescu? Fiul vitreg, Alexander Adamescu, este pregătit să preia afacerile familiei
Cine este Carmen Adamescu? Fiul vitreg, Alexander Adamescu, este pregătit să preia afacerile familiei

Cei care știu cine este Carmen Adamescu au urmărit cu surprindere știrile despre fiul acesteia, cunoscut mai degrabă ca petrecăreț și iubit de lux pentru vedetele momentului, Andreea Mantea, fotomodelul Roxana Ilie sau prezentatoarea tv Daiana Anghel. În acte însă, Rani este partenerul de afaceri al mamei sale, ca proprietar majoritar al Hotelului Rex din Mamaia și novice în afacerile cu energie.

De celalată parte, Dan Adamescu are și el un fiu dintr-o primă căsătorie. Alexander Adamescu (36 de ani) se află însă la polul opus față de fratele său vitreg. Tânărul a absolvit liceul în Germania, a făcut facultatea în Franța și a dat consultanță în America. Acum este pregătit să preia afacerile tatălui său.


    Cine este Carmen Adamescu? Fiul vitreg, Alexander Adamescu, este pregătit să preia afacerile familieifoto: arhivă Adevărul
Cine este Carmen Adamescu? Fiul vitreg, Alexander Adamescu, este pregătit să preia afacerile familieifoto: arhivă Adevărul

Cine este Carmen Adamescu? 10 ani de concubinaj, 12 de căsnicie

Carmen și Dan Adamescu s-au cunoscut în 1993. Este momentul în care Dan Adamescu, stabilit în Germania din anii ’80, decide să-și orienteze atenția spre România și intră în afaceri cu tiruri întregi de televizoare color. Cei doi trăiesc primul deceniu al relației lor în Monaco, unde se și căsătoresc în 2003. Împreună pun bazele imperiului financiar care este pe cale să se destrame acum. Unirea Shopping Center, Astra Asigurări, Hotelul Rex din Mamaia, Hotelul Intercontinental din București sunt numai câteva din afacerile care le-au sporit averea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dominic Cummings FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
maratonist 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net