Cine este Alin Nica, primarul-vedetă de la Eurovision, Vocea României și Chefi la cuțite. A fost ales președintele CJ Timiș

Ultima actualizare:

    Alin Nica, în două ipostaze: în showbiz și la biroufoto: Facebook / Mediafax
Alin Nica, în două ipostaze: în showbiz și la biroufoto: Facebook / Mediafax

La 37 de ani, Alin Nica pare deja “un dinozaur” în politică, iar asta pentru că a pornit pe acest drum de foarte tânăr. În 2004, la 23 de ani, devenea cel mai tânăr primar din România, fiind ales la conducerea comunei Dudeștii Noi, din județul Timiș. Iubitorii de divertisment l-au cunoscut însă și de la TV. Click! îți spune cine este Alin Nica, noul președinte al Consiliului Județean Timiș.

Alegerile locale de duminică, 27 septembrie, au schimbat fotoliul și la Consiliul Județean Timiș, nu doar la primăria orașului, unde a ajuns neamțul Dominic Fritz (37 de ani). Tot 37 de ani are însă și noul președinte al Consiliului Județean Timiș, liberalul Alin Nica, care a obținut 39% din voturi, spre deosebire de contracandidații săi, Cristian Moș (USR PLUS), 21%, și Călin Dobra (PSD), 18%. Vi se pare cunoscut și chipul, nu doar numele? Aveți toate motivele, pentru că Alin Nica s-a făcut remarcat în cele mai urmărite zone de divertisment, de la TV.

Alin Nica, cel mai tânăr primar din România

După ce a terminat Facultatea de Calculatoare cu 9.77, Alin Nica a fost ales primar în Dudeștii Noi la 23 de ani, fiind cel mai tânăr edil-șef din România. Însă nu a bifat recorduri doar pentru el, ci și pentru comună. Aflată la 13 km de Timișoara, localitatea a devenit un magnet pentru populația tânără, dar și pentru investiții: nu mai puțin de 50 de proiecte a pus pe picioare Alin Nica, în valoare de 28 de milioane de euro, fară să folosească niciun ban din credite, totul fiind realizat din fondurile atrase, europene, nerambursabile sau din bugetul local. După plecarea sa la CJ Timiș, în fruntea comunei a fost ales acum liberalul Ioan Goșa.

Alături de Andra, la spectacolul de Crăciun din 13 decembrie 2015, de la Casa de Cultură Dudeștii Noi
Alături de Andra, la spectacolul de Crăciun din 13 decembrie 2015, de la Casa de Cultură Dudeștii Noi

Pasionat și de muzica rock și jazz, nu doar de calculatoare și administrație, Alin Nica a participat în 2009 la selecția națională Eurovision, cu melodia "Don't leave", compusă de George Hora. A fost anul în care a câștigat Elena Gheorghe, cu piesa ,,The Balkan Girls".

“Nu am câștigat, dar am obținut la selecția națională locul 8 și am prins curaj să îmi urmez și acest vis. Au urmat turnee prin țară și două videoclipuri”, spune Alin Nica pe site-ul său.

Alin Nica, în 2013, la “Vocea României”
Alin Nica, în 2013, la “Vocea României”

Alin Nica, în 2013, la “Vocea României”

În octombrie 2013, pe Alin Nica l-am văzut și la “Vocea României”, de la PRO TV. Pe vremea aceea, în juriu se aflau Smiley, Loredana, Horia Brenciu și Marius Moga. Alin Nica a cântat piesa “Sway”, însă nu a reușit să întoarcă nici un scaun. „Ţi-a lipsit volumul”, i-a spus Smiley. Cu toate acestea, Alin a considerat participarea o experiență frumoasă și o ocazie pentru a promova comuna pe care a condus-o.

Alin Nica i-a cucerit pe jurații de la “Chefi la cuțite” cu un desert
Alin Nica i-a cucerit pe jurații de la “Chefi la cuțite” cu un desert

Alin Nica, în 2019, la “Chefi la cuțite”

Tot într-o emisiune de mare audiență l-am văzut pe Alin Nica și la Antena 1. Anul trecut el a participat la “Chefi la cuțite”, unde a impresionat juriul cu un desert: tort din morcovi şi măr cu cremă de brânză. “Am venit la «Chefi la cuțite» ca să demonstrez tuturor celor care mai au dubii, că dacă ai un vis trebuie să îl urmezi fără regrete, cu toată convingerea, până la capăt. În acest fel cu siguranță se va îndeplini”, a spus Alin Nica. El a obţinut două cuţite de la juraţi, trecând în etapa următoare. Doar chef Scărlătescu nu i-a dat “cuţitul”, pe motiv că îşi dorea mai multă cremă la tort.

Citește și:

Cine este Mirabela Grădinaru, soția lui Nicușor Dan. Uite ce familie frumoasă au împreună!

Cine este Dominic Samuel Fritz, neamțul care i-a scos pe timișoreni în stradă dupa 30 de ani

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net