CEX PSD: Viorica Dăncilă a fost desemnată candidat PSD la prezidențiale

Ultima actualizare:

    Viorica Dăncilă ar putea renunța la funcția de premier pentru un mandat de comisar europeanfoto: EPA
Viorica Dăncilă ar putea renunța la funcția de premier pentru un mandat de comisar europeanfoto: EPA

Viorica Dăncilă a fost votată marţi în Biroul Permanent Naţional al PSD pentru a fi candidat la Preşedinţie. Decizia urmează să fie validată în Comitetul Executiv. Gabriela Firea, Eugen Teodorovici și Mihai Fifor au renunţat la cursă și astfel social-democrații au fost nevoiți să aleagă între Viorica Dăncilă şi Liviu Pleşoianu.

Șefa partidului a ieșit învingătoare cu doar două voturi împotrivă Acestea au aparţinut lui Dumitru Buzatu, care a declarat că l-a susţinut pe Liviu Pleşoianu, şi lui Paul Stănescu, care a apreciat că este necesară o altă candidatură decât cea a Vioricăi Dăncilă, conform news.ro.

Varujan Vosganian spune că "aproape sigur" ALDE îl va desemna pe Călin Popescu Tăriceanu candidat la prezidențiale și că niciun sondaj nu arată că Viorica Dăncilă are prima șansă. El a spus, ironic, că este "mirat" că Viorica Dăncilă vorbește despre responsabilitate, în condițiile în care PSD a încălcat procedura desemnării prezidențiabilului, subliniind că ALDE și-a pierdut încrederea în PSD."Am sentimentul că PSD nu vrea să fie un actor important în această campanie prezidențială și să aibă alte priorități decât câștigarea fotoliului prezidențial. Mă mir că doamna Dăncilă vorbește de responsabilitate, în condițiile în care PSD și-a încălcat procedurile desemnării candidatului la prezidențiale. Niciun sondaj nu consideră că doamna Dăncilă are prima șansă", a declarat deputatul ALDE Varujan Vosganian, marți, la Antena 3, potrivit Mediafax.

În opinia deputatului ALDE, Viorica Dăncilă a intrat într-o competiție pentru prezidențiale fără a fi legitimată de vreun sondaj de opinie."Personal nu am alt cuvânt decât nedumerire pentru că nu văd cum doamna Dăncilă, care e într-un proces de reabilitare, care sincer mergea destul de bine în ceea ce privește imaginea personală și PSD, intră acum într-o competiție pe care nu o legitimează niciun sondaj de opinie. PSD oricum are această problemă a unei oarecare izolări în spectrul politic, iar o candidatură a doamnei Dăncilă nu face decât să agraveze această poziție. Noi în Pro România vedem un aliat în susținerea domnului Tăriceanu la Președinția României”, a adăugat Varujan Vosganian.

Nici cei din PSD nu sunt total mulțumiți. Codrin Ştefănescu afirma că în opinia sa, turul doi al alegerilor prezidenţiale va fi disputat între Klaus Iohannis şi Dan Barna.

UPDATE.  Gabriela Firea le-a spus colegilor din PSD că nu va mai intra în cursa pentru prezidenţiabilul partidului, potrivit unor surse politice citate de Adevarul.ro

De asemenea, vicepreședintele PSD, Gabriel Zetea, a declarat, marți, că Viorica Dăncilă va fi aleasă, cel mai probabil, candidatul partidului la alegerile prezidențiale, precizând că sunt prea multe orgolii acum în PSD și în celelalte formațiuni pentru un candidat comun, potrivit stiripesurse.ro.

Doi dintre liderii formaţiunii al căror nume a fost introdus în sondajele de opinie realizate de PSD, respectiv Mihai Fifor şi Eugen Teodorovici, au anunţat că renunţă la candidatură, potrivit news.ro . Mai mult, secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a afirmat că lucrul cel mai important pe care trebuie să îl aibă contracandidatul lui Klaus Iohannis este calitatea de "om neconflictual", iar referitor la ideea ca Viorica Dăncilă să fie prezidenţiabilul PSD, Fifor a spus: "De ce nu?".

Rămâne în cursa pentru a fi desemnat candidatul PSD Liviu Pleşoianu care a atacat-o constant pe Viorica Dăncilă şi a comentat modul în care PSD face politică după schimbarea preşedintelui.

Şi numele lui Şerban NIcolar s-a aflat în sondajele realizate de PSD, acesta arătându-şi disponibilitatea de a candida.

De asemenea, şi-a anunţat intenţia de a candida primarul general, Gabriela Firea, şi aceasta nemulţumită de direcţia în care se îndreaptă partidul în desemnarea candidatului pentru alegerile prezidenţiale.

Gabriela Firea a declarat înaintea şedinţei CEX PSD că va respecta decizia colegilor din partid cu privire la desemnarea candidatului la prezidenţialele din toamnă şi că aceştia îşi vor asuma rezultatul scrutinului, potrivit mediafax.ro. Ea a mai spus că unii colegi au considerat-o ca fiind varianta mai bună la alegeri. Totodată, edilul Capitalei a declarat că "dragoste cu de-a sila nu se poate" în contextul alegerii unei alte opţiuni de candidat la alegerile din toamnă.

Ministrul Finanțelor, Orlando Teodorovici s-a retras din cursă. 

Stire in curs de actualizare.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
bataie bici campanie sibiu jpg
image png
scoala fara elevi jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Mount erebus hg jpg
p 22 Barcelona WC jpg
musetel jpeg
coins 1726618 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net