A cerut şpagă 2.000 de lei pentru o operaţie!

Ultima actualizare:

    Medicul trebuia să  efectueze astăzi operaţia  pentru care a cerut mită
Medicul trebuia să efectueze astăzi operaţia pentru care a cerut mită

Sătui să tot dea şpagă în spitale, pacienţii români au început să-i denunţe pe medicii care le cer bani pentru a-i îngriji. După cazul celor doi medici de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală, care au luat mită pentru trei operaţii, a venit rândul unui doctor din Reşiţa. E vorba despre Mircea Bona, care a fost prins ieri în timp ce lua şpagă.

Este fiul unui judecător renumit din Lugoj, cunoscut mai ales pentru corectitudinea sa, dar asta nu l-a oprit atunci când a venit vorba de a câştiga bani de pe urma bolnavilor.

Medicul Mircea Bona, ortoped la Spitalul Judeţean din Reşiţa, i-a cerut unui pacient 2.000 de lei pentru a-l opera. Ieri dimineaţă, însă, în cabinetul său de la spital, Bona a fost prins în flagrant când primea o primă tranşă din sumă, respectiv 200 de euro. Diferenţa ar fi urmat să-i fie înmânată astăzi, când trebuia să fie efectuată operaţia.

Mircea Bona a fost dus ieri la audieri

Medicul trebuia să  efectueze astăzi operaţia  pentru care a cerut mită
Medicul trebuia să efectueze astăzi operaţia pentru care a cerut mită

Denunţătorul a fost cel mai probabil un investigator sub acoperire, având în vedere că „este un pacient din Bihor, care spunea că ar fi avut o operaţie ratată la Timişoara şi ar fi decis să se opereze la Reşiţa.

Suma de bani a fost găsită în sertarul de la birou", a explicat avocatul medicului, Nicolae Barac. Pacientul s-a adresat organelor de cercetare, care au realizat flagrantul prin lucrătorii DGA Caraş-Severin şi Bucureşti şi procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

Un caz asemănător s-a petrecut, luna trecută, şi la Bucureşti. Medicii Gheorghe Ştefan Ozsvath, chirurg, şi Florin Rusu, anestezist, de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală, au fost reţinuţi, în 9 aprilie, pentru luare de mită. Aceştia ar fi primit bani pentru a opera trei copii, asupra doctorilor fiind găsiţi peste 6.000 de lei la percheziţia corporală. În 15 aprilie, Gheorghe Ştefan Ozsvath a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, în timp ce Florin Rusu este cercetat, în continuare, în libertate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net