Cereri record pentru programări și consultații la medic online. Ce probleme de sănătate au românii

Ultima actualizare:

    Pandemia a făcut ca mulți români să apeleze la consultații medicale online și să-și facă programări pe platforme digitale
Pandemia a făcut ca mulți români să apeleze la consultații medicale online și să-și facă programări pe platforme digitale

Facem cumpărături de acasă, lucrăm de acasă, urmărim spectacole de acasă și mai nou facem vizita medicală tot de acasă. Statisticile arată că românii nu mai merg fizic la doctor, ci mulți dintre ei preferă să fie consultați virtuali și își fac programări pe diferite platforme digitale.

Pandemia schimbă prioritățile medicale ale românilor! Cum ne-am obișnuit cam totul să facem de acasă, mulți dintre noi au renunțat să mai meargă la clinică și cer să fie consultați din fața calculatorului, prin aplicții video.

Sau dacă totuși o fac, pentru că există și investigații pentru care trebuie să meargă, își fac programări tot online.

În luna septembrie, prin Docbook, cea mai mare platformă medicală digitală, au fost înregistrate peste 10.000 de programări pentru consultații clasice și de telemedicină (online). Cifra reprezintă un record.

”În contextul crizei sanitare pe care o traversăm, statisticile arată că tot mai mulți români au folosit telefonul mobil, calculatorul sau tableta pentru a se programa la medic, la analize și investigatii medicale, sau chiar pentru a fi consultați de medici specialiști prin telemedicină”, anunță reprezentanții platformei digitale. Aici sunt înscriși 7.000 de medici, din 51 de specialități, din peste 600 de clinici medicale.

Creștere record la programările pentru consultații psihologice

Cei mai mulți români și-au făcut programări la cardiologie (+12%), ginecologie (+19%), neurologie (+15%). Dar cea mai spectaculoasă creștere, de 76%, față de anul trecut, se înregistrează la programările pentru consultațiile psihologice.

”Doar în luna septembrie, prin intermediul platformei digitale au fost înregistrate nu mai puțin de 10.000 de programări, în contextul în care numărul total de programări realizate în primele 9 luni din 2020 este de peste 67.000. Ca urmare a interesului tot mai mare al românilor față de tehnologie și pe plan medical, estimăm că până la finalul anului vor fi realizate aproximativ 100.000 de programări online”, au transmis cei de la Docbook.

Cele mai multe consultații video, la medici generaliști și dermatologi

Cele mai populare și căutate consultații medicale video sunt cele realizate la medicii generaliști, dermatologi și respectiv specialiști de medicină internă. 

Pentru a facilita și mai mult accesul la servicii medicale, de luna aceasta pe platforma medicală se vor putea face plăți cu cardul în rate și fără dobândă. 

În medie, o programare online pe platformă se realizează în mai puțin de 2 minute, în timp ce un apel telefonic în call center este preluat în aproximativ 20 de secunde.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/coronavirus-romania-linie-telefonica-gratuita-pentru-consiliere-psihologica

https://www.click.ro/news/lume/cu-ce-probleme-medicale-pot-ramane-pacientii-vindecati-de-coronavirus-ce-spun-specialistii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net