Cercetări pentru ucidere din culpă în cazul pacientei arse! Cazul a fost preluat de Serviciul Omoruri

Ultima actualizare:

    Femeia de 66 de ani a decedat în urma arsurilor suferiteFoto: Pixabay
Femeia de 66 de ani a decedat în urma arsurilor suferiteFoto: Pixabay

Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei a preluat dosarul pacientei în vârstă de 66 de ani care a murit duminică seară (29 decembrie) după ce a luat foc pe masa de operație la Spitalul Floreasca. Femeia era în comă indusă. Ea suferise arsuri pe 40% din suprafața corpului în timpul intervenției chirurgicale. Anchetatorii fac cercetări pentru ucidere din culpă

Luni (30 decembrie)  va fi făcută şi autopsia pentru a se stabili cauza morţii cu exactitate. Poliţia Capitalei deschisese o anchetă după ce s-a aflat că pacienta a fost arsă în 22 decembrie, dar, în urma decesului ei, dosarul va fi preluat de Serviciul Omoruri, potrivit Digi24. Urmează să aibă loc audieri în cadrul achetei. Polițiștii au ridicat documente de la Spitalul Floreasca.

Pânp acum, familia pacientei arse nu a depus plângere penală. Deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care a dezvăluit ce s-a întâmplat, intenționează să depună plângere la Parchetul General. Poliţiştii aşteaptă rezultatul necropsiei.

„A decedat în Terapie Intensivă, din Secţia de Arşi, era sub control medical multidisciplinar, dar probabil contextul biologic în care se găsea pacienta, o boală incurabilă, un efort chirurgical făcut la cerere şi evenimentul neplăcut şi nedorit de nimeni, la care s-a supraadăugat această arsură, biologic nu a rezistat ca să poată să depăşească cu tot efortul medical care s-a făcut. Poziţia a treia în actul de deces este stopul cardio-respirator. Descărcând diagnosticele pacientei: cancerul, arsura şi stopul, sunt cele trei elemente care constituie actul de deces”, a declarat medicul Mircea Beuran, cel care a operat-o pe femeie.

Ministrul Victor Costache și-a exprimat speranţa că vom învăța cu toţii din acest episod tulburător şi în niciun spital din România să nu mai avem parte de o asemenea experienţă traumatizantă. Ministerul Sănătăţii a transmis condoleanţe familiei femeii.

S-a aflat de incident abia la o săptămână

Se pare că medicii au folosit în cazul ei pentru dezinfectare o soluție care conține foarte mult alcool, iar apoi, la scurt timp, bisturiul electric. O metodă extrem de greșită, potrivit secretarului de stat din Ministerul Sănătății, care urmărește cazul. Abia la o săptămână după incident, autoritățile au anunțat anchete: una demarată de conducerea spitalului, una a Ministerului Sănătății și alta începută de Poliția Capitalei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
lapte pixabay jpg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net