Cele mai tari poze cu vasul Titanic, înainte de a se scufunda

Ultima actualizare:

    Vasul ”Titanic” s-a scufundat acum peste o sută de ani, dar amintirea este încă vie și tulburătoare
Vasul ”Titanic” s-a scufundat acum peste o sută de ani, dar amintirea este încă vie și tulburătoare

Naufragiul pachebotului Titanic a fost unul dintre cele mai cumplite dezastre maritime pe timp de pace din istoria omenirii.

În 15 aprilie 1912 a avut loc cea mai tragică catastrofă a secolului XX. În Oceanul Atlantic, s-a scufundat cea mai mare navă din acea perioadă, ”Titanic”, după ce s-a ciocnit în toiul nopții de 14 aprilie 1912, cu un aisberg.

Atunci, au murit 1500 de oameni, iar numele ”Titanic” a devenit sinonim cu tristețea și ghinionul. Pasagerii de la clasa întâi plăteau scump luxul de a călători cu acest vas. Cel mai scump bilet pentru o singură călătorie trans-atlantică la clasa întâi costa 875 de lire sterline (64.204 la nivelul anului 2011) sau 4.375 de dolari (99.237 la nivelul anului 2011).

”Titanic” a fost cel mai mare pachebot din lume când a plecat în călătoria sa inaugurală din Southampton, Anglia, cu destinaţia New York, pe 10 aprilie 1912. La trei zile de la plecare, la ora 23.40, în data de 14 aprilie 1912, s-a ciocnit de un aisberg şi s-a scufundat la ora 2.30 în dimineaţa următoare. În urma naufragiului şi-au pierdut viaţa 1.514 persoane din 2.228.

Numărul mare de victime a fost cauzat, în mare parte, de faptul că deşi îndeplinea normele vremii, nava avea bărci de salvare suficiente doar pentru 1.178 de persoane. Un număr mare de bărbaţi au murit datorită protocolului ”femeile şi copiii au prioritate”.

Iată cele mai interesante fotografii, făcute înainte de scufundare. (FOTO: history.com)

”Titanicul” în port


    FOTOGRAFII: history.com
FOTOGRAFII: history.com

14 aprilie 1912: pachebotul cu 2.228 de pasageri se deplasează din Southampton spre Queenstown, Irlanda de Nord.

simeon stalpnicul png

Pasagerii se plimbă pe puntea navei pe lângă șezlongurile aranjate. Bărcile menite să salveze oamenii au fost insuficiente.

simeon stalpnicul png

Eleganta scară pe care coborau pasagerii din prima clasă spre luxosul restaurant „A la Carte”.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

”Cafe Parisien” în imediata apropiere de „A la Carte” – oferea pasagerilor o vedere splendidă spre ocean. Atrageți atenția ce mobilă chic era în cafenea.

Interiorul unei camere obișnuite și al unui apartament de lux

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Sala de lectură

simeon stalpnicul png

Epava a fost descoperită după 73 de ani, de Robert Ballard, cu ajutorul navei ruseşti Keldish. După o sută de ani de la tragedie, a fost organizată prima expediție: 20 de turiști au plătit 59.000 de dolari fiecare pentru a vedea rămășițele celebrului vapor. 

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net