Cele mai murdare orașe din România

Ultima actualizare:

    Bucureștiul este unul dintre cele mai murdare orașe din RomâniaFoto: thedoctorschannel.com
Bucureștiul este unul dintre cele mai murdare orașe din RomâniaFoto: thedoctorschannel.com

Noxe, praf și noroi. Este piesajul obișnuit, cu care se confruntă zilnic locuitorii unor orașe din România, țara noastră riscând amenzi usturătoare de la Comosia Europeană, din cauza poluării. Cele mai murdare orașe din România sunt o problemă reală, care ar putea ajunge la Curtea Europeană de Justiție.

Rovinari, printre cele mai murdare orașe din România

Orașul Rovinari este considerat unul dintre cele mai murdare orașe din România. Din cauza celui mai mare complex energetic din țară, nivelul de pulberi (principalul indicator al calității aerului) depășește cu mult valoarea admisă. Măsurătorile au fost făcute la începutul lui 2014 de către ecologiștii Greenpeace, aproape de termocentrala din oraș.

"Astfel de concentratii apar doar de Revelion, la miezul nopții, din cauza artifiicilor. Nu există o explicație. Astfel de concentrații nu se regăsesc în alte țări. Mă tem că situația aici este forte gravă", a declarat atunci Herwig Schuster, director Greenpeace Europa Centrala și de Est, conform stirileprotv.ro.

Locuitorii din Rovinari sunt conștienți de faptul că orașul este unul dintre cele mai murdare orașe din România. Ei se plâng  de praful de cărbune foarte fin, care se așează pe străzi, pe mașini și pe clădiri.

București, Brașov și Iași, printre cele mai murdare orașe din România

Cetăţenii din anumite zone din Bucureşti, Braşov şi Iaşi au fost expuşi în mod aproape continuu unor niveluri nesănătoase de PM10 încă din 2007, potrivit unor rapoarte din 2012 ale Comisiei Europene, acestea fiind considerate unele dintre cele mai murdare orașe din România. În 2013, în Capitală, au fost depăşite limitele admise de praf în 24 de zile din 365. Bucureștiul intră în topurile europene și atunci când vine vorba de poluare fonică. În 2012, lipsa de spații verzi și de centuri ocolitoare a dus la o poluare fonică mai mare decât în orice alt oraș din Uniunea Europeană.

Membrii Comisiei Europene consideră că România nu a întreprins acţiunile necesare încă din 2007 pentru protejarea sănătăţii cetăţenilor care locuiesc în cele mai murdare orașe din România şi în octombrie 2014 a solicitat liderilor de la București să ia măsuri de perspectivă rapide şi eficiente pentru ca perioada de neconformitate să fie cât mai scurtă posibil, scrie antena3.ro.

Timișoara, inclusă pe lista cu cele mai murdare orașe din România

Aproape 90% dintre orăşenii europeni sunt expuşi la o poluare cu particule şi o concentraţie de ozon care depăşesc nivelurile recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Conform unui raport oficial Sarajevo, Tetovo, Skopje, Plovdiv și Timișoara sunt cele mai poluate orașe din sud-estul Europei.

Timișorenii se plâng mereu că trăiesc într-unul dintre  cele mai murdare orașe din România. Ei spun că este plin de praf, fiecare ploaie e un adevărat calvar, iar noroiul format pe străzi și pe marginea lor e tot mai greu de ocolit. La toate acestea se adaugă noxele din trafic ori de la unele fabrici, conform opiniatimisoarei.ro.

Ploieștiul, în clasamentul cu cele mai murdare orașe din România

Locuitorii din cartierele situate in apropierea celor două rafinării sunt disperaţi. În unele zile, mai ales dimineaţa sau când e ceață, oamenii din unul din cele mai murdare orașe din România spun că mirosul este greu de suportat. Sunt zile în care mirosul înţepător de produs petrolier se simte de la kilometri distanţă de municipiu, iar spitalele sunt pline de bolnavi cu probleme respiratorii. Medicii însă nu pot decât să-i trateze şi să tragă un semnal de alarmă, scrie digi24.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net