Cel mai prost drum din România intră în reparații. DN 68A Margina-Holdea, cea mai tranzitată rută ocolitoare spre Nădlac

Ultima actualizare:

    Porțiunea din DN68, Margina-Holdea, este plină de gropiFoto:tion.ro
Porțiunea din DN68, Margina-Holdea, este plină de gropiFoto:tion.ro

Cel mai prost drum din România intră de luni, 10 mai, în reparații. Este vorba despre DN 68A Margina-Holdea, ruta ocolitoare a bucății lipsă din A1 Sibiu-Nădlac.

”Reparăm rușinea națională de pe DN 68A”, a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, despre care spune că este unul dintre cele mai  proaste drumuri pe care românii își rup mașinile.

Ministrul Cătălin Drulă: ”DN 68A Margina-Holdea arată ca după bombardament”

”Până acum, acest drum extrem de aglomerat a fost peticit și reparat superficial. Planul este ca, pe cei mai afectați 5,3 km care arată acum ca după bombardament, carosabilul să fie refăcut complet, inclusiv fundația. Vorbim despre refacerea acesteia până la un metru în profunzime cu balast, piatră spartă, geocompozit anti-fisură și 3 straturi de asfalt. Pe alți 5 km pe care nu sunt probleme la fundație se va așterne covor asfaltic”, a anunțat demnitarul.


    DN68 Margina-Holdea este ruta ocolitoare a bucății din A1 care se află în licitație Foto: Ministerul Transporturilor
DN68 Margina-Holdea este ruta ocolitoare a bucății din A1 care se află în licitație Foto: Ministerul Transporturilor

Lucrările vor începe luni, 10 mai, iar traficul va fi restricționat timp de două luni pentru vehiculele mai grele de 7,5 tone.

Rute ocolitoare pe timpul lucrărilor pentru mașinile de mare tonaj

În urma consultărilor dintre Ministerul Transporturilor, CNAIR și transportatori, aceștia au agreat folosirea următoarelor rute alternative:

  • A1 Nod Balinț – A6 Lugoj – DN 6 Lugoj – DN 6 Caransebeș – DN 68 Caransebeș – DN 68 Hațeg – DN 66 Hațeg – DN 66 Simeria – A1 Simeria;
  • A1 Nădlac – A1 Arad - A11 Arad – DN 7 Arad – DN 7 Ilia – A1 Ilia.

DN68A, între Margina și Holdea, este o porțiune de drum extrem de tranzitată de către cei care intră în țară pe la Nădlac sau care vor să iasă. Șoferii o iau aici pentru că bucata de autostradă Sibiu-Nădlac nu este gata.

13 km sunt lipsă, dar Drulă promite că săptamâna viitoare vor fi depuse ofertele în cadrul licitației pentru proiectare și execuție.

Citește și: 

Compania de Drumuri își bate joc de șoferi. În ce hal se circulă de la Deva la Lugoj

image
image
image
image
image
image
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net