Cei mai deștepți câini de talie mică FOTO

bichon_maltese.jpg

destepti caini talie mica Bichon
Bichon Maltese este unul dintre cei mai deştepţi câini de talie mică pentru copii:
Foto: en.wikipedia.org

Dacă te gândeşti să îţi iei un prieten patruped de talie mică doar văzându-l cât de drăgălaş, jucăuş şi frumos este, ar trebui să ştii şi că, în pofida faptului că sunt mici, aceşti căţei compensează prin aroganţă. Dacă eşti interesat de cei mai deştepţi câini de talie mică, îţi prezentăm un clasament al acestora.

Chiar dacă unii dintre ei par făcuţi pentru smotoceala, personalitatea lor nu este neapărat blanda şi prietenoasă. Aceştia sunt mai deştepţi câini de talie mică, care te-ar putea ajută să faci o alegere pe care să nu o regreţi.

Cei mai deştepţi câini de talie mică pentru copii: Papillon

papillon.jpg

cei mai destepti caini de talie mica
Papillonul este plin de energie și unul dintre cei mai deştepţi câini de talie mică pentru copii
foto: animalsbreeds.com

 

O familie cu copii are nevoie de unul dintre cei mai deştepţi câini de talie mică , cu un temperament cât mai calm şi cu un nivel de energie potrivit. Simpaticul Papillon este un câine de talie mică, foarte prietenos şi inteligent, scrie divahair.ro. Acestei rase i se potriveşte perfect expresia: "Esenţele ţări se ţin în sticluţe mici"! Papillonul este plin de energie şi adoră să alerge şi să se joace, ceea ce îl face un câine ideal pentru familie. Este foarte ascultător şi uşor de dresat, iar în compania copiilor este blând, jucăuş şi unul dintre cei mai deştepţi câini de talie mică. Îl poţi ţine în apartament, atât timp cât îi acorzi atenţia necesară şi îi asiguri porţia zilnică de efort fizic.

Cei mai deştepţi câini de talie mică pentru copii: Terrier de Yorkshire

terrier_de_yorkshire.jpg

cei mai destepti caini de talie mica
Yorkie-ul este curios, îndrăzneţ și unul dintre cei mai deștepți câini de talie pitică
foto: petguide.com

 

Terrierul de Yorkshire este o rasă de talie mică, însă cu o personalitate puternică. Yorkie-ul, după cum i se mai spune, este curios, îndrăzneţ şi mereu gata de aventură. Este un câine potrivit pentru apartament, cu o menţiune: latră mult. Fiind însă şi unul dintre cei mai cei mai deştepţi câini de talie mică, poate fi dresat să nu fie foarte zgomotos.

Cei mai deştepţi câini de talie mică pentru copii: Bichon Maltese

bichon_maltese2.jpg

cei mai destepti caini de talie mica
Bichonul este prietenos și unul dintre cei mai deştepţi câini de talie mică pentru copii
foto: pets4homes.co.uk

 

Această rasă de câini este una potrivită în special celor care au alergii, asta pentru că nu lasă foarte mult par prin casă. În plus, este unul dintre cei mai deştepţi câini de talie mică. Bichonul este prietenos şi chiar reuşeşte să se înţeleagă destul de bine cu alte animale, inclusiv cu pisicile. Totuşi, nu ar trebui să îl laşi prea mult timp singur, acest câine are nevoie de interacţiune cu stăpânul, scrie adevărul.ro.

Cei mai deştepţi câini de talie mică pentru copii: Boston Terrier

boston_terrier.jpg

cei mai destepti caini de talie mica
Boston Terrier-ul este foarte afectuos și unul dintre cei mai deştepţi câini de talie mică pentru copii
foto: petpaw.com.au

 

Un câine foarte potrivit pentru familii, Boston Terrier-ul este foarte afectuos cu cei mici şi în plus, nu este nevoie să îi îngrijeşti prea mult blană. Problema acestui câine, unul dintre cei mai deştepţi câini de talie mică este aceea că adoră să roadă lucrurile de prin casă, aşadar, se recomandă jucăriile speciale pentru câini pe care să le ronțăie în voie.

Cei mai deştepţi câini de talie mică pentru copii: Shih Tzu

shih_tzu.jpg

cei mai destepti caini de talie mica
Shih Tzu este extrem de prietenos și unul dintre cei mai deştepţi câini de talie mică pentru copii
foto: ro.wikipedia.org

 

Reprezentantul unei rase potrivite pentru familie, acest leu în miniatură este unul dintre cei mai deştepţi câini de talie mică. Shih Tzu este extrem de prietenos şi, cel mai important, atent cu cei mici. În plus, nu năpârleşte. Rasă Shih Tzu are o sensibilitate oftalmologică, deci ochii trebuie menţinuţi curaţi, uneori chiar cu ajutorul unor picături speciale.

Loading...
 
 

Citește și

 • cele mai mari rase de caini

  Sunt greu de întreţinut în apartament, dar sunt extrem de inteligenţi şi pot fi paznici de nădejde. Deţinerea unui câine-gigant prezintă atât avantaje, cât şi dezavantaje. Click! şi divahair.ro îţi arată care sunt cele mai mari rase de câini din lume.

 • cele mai inteligente rase de caini

  Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai inteligente rase de câini? Click! şi divahair.ro îţi arată care sunt patrupedele care cel mai uşor de dresat, care învaţă mult mai repede decât alţi reprezentanţi ai speciei canine.

 • Shiba inu caine latra

  Eşti o persoană care preferă liniştea, dar eşti în acelaşi timp un iubitor de animale? Află atunci că poţi adopta anumite rase de câini, care nu latră.

 • cainele beagle informatii

  Rasa Beagle este una dintre cele mai iubite rase de câini, datorită temperamentului lor iubitor, jucăuş şi energic. Iată tot ce trebuie să ştii despre câinele Beagle, informaţii despre temperamentul lui, dar şi sfaturi privind îngrijirea acestuia.