«Cea mai mică autostradă din lume face de ruşine o naţiune»

Citeste tot despre: 

Presa internaţională a relatat pe larg despre protestul de vineri din România, care a avut loc în întreaga ţară, la iniţiativa omului de afaceri Ştefan Mandachi. Acesta a lansat campania „România vrea autostrăzi” şi a construit, simbolic, primul metru de autostradă din Moldova.

„Cea mai mică autostradă din lume face de ruşine o naţiune”, a titrat BBC, amintind că România are cea mai scurtă reţea de autostrăzi din Uniunea Europeană, adică doar 806 km în întreaga ţară, în ciuda faptului că întinderea ţării este aproape egală cu aceea a Marii Britanii. Potrivit news.ro, şi Euronews a scris despre protest, adăugând că România este pe primul loc în UE privind decesele rutiere.

„Săturat de reţeaua deficitară de drumuri în regiunea sa originară, Moldova, Ştefan Mandachi, un bărbat de 33 de ani care deţine un lanţ de restaurante fast-food, a construit o mică autostradă din banii săi personali, cheltuind în total 4.400 de euro”, scrie site-ul britanic.

 Şi Bloomberg a scris despre protestul lui Mandachi, precizând într-un articol intitulat „Furia privind cele mai slabe autostrăzi duce la un nou tip de protest”: „Ştefan Mandachi, un proprietar de restaurante din oraşul Suceava, a cerut oamenilor să se oprească din muncă timp de 15 minute la ora 15:00 pe 15 martie ca un semn către guvern că frustrarea este răspândită”. Publicaţia economică precizează şi că infrastructura României este cea mai slabă din UE şi că cetăţenii români consideră că de vină pentru lipsa progresului este corupţia.
„Doar în 2017, peste 1.900 de persoane au fost ucise pe străzile rurale. Experţii susţin că acest lucru este cauzat de lipsa infrastructurii moderne”, se arată în articolul Euronews.

 

Loading...