Cea de a treia doză de vaccin Pfizer/BioNTech are o eficienţă de 95,6%

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă Click
Foto: Arhivă Click

Cea de a treia doză de vaccin împotriva covid-19 a alianţei americano-germane Pfizer-BioNTech are o eficienţă de 95,6% împotriva formelor simptomatice ale bolii, potrivit unui studiu clinic de faza 3 asupra a 10.000 de persoane, în vârstă de peste 16 ani, efectuat de cele două laboratoare farmaceutice şi publicat joi.

Acest studiu arată „o eficienţă relativă de 95,6%” şi „un profil al siguranţei favorabil”, anunţă ele într-un comunicat, „Acestea sunt primele rezultate cu privire la eficienţă ale unui studu randomizat cu privire la un rapel al vaccinului covid-19”, precizează cele două firme.

„Aceste rezultate arată încă o dată utilitatea rapelurilor în eforturile noastre de a proteja populaţia împotriva acestei boli”, îşi exprimă satisfacţia, citat în comunicat, directorul general al Pfizer, Albert Bourla.

Vârsta mediană a participanţilor este 53 de ani. Rezultatele urmează să fie prezentate autorităţilor de reglementare „cât mai curând”, anunţă firmele.

Mai multe ţări au autorizat deja administratea celei de a treia doze de vaccin anticovid, în vederea unei stimulări a imunităţii persoanelor deja vaccinate, care pare să scadă după mai multe luni, potrivit unor studii.

Subiectul celei de a treia doze a relansat însă problema inegalităţii între ţările bogate şi ţările sărace, în contextul în care accesul la prima doză de vaccin anticovid rămâne foarte limitat în unele regiuni ale lumii, mai ales în Africa - cu atât mai mult cu cât două doze de vaccin anticovid protejează foarte eficient de forme grave ale bolii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net