Cea de a treia doză de vaccin Pfizer/BioNTech are o eficienţă de 95,6%

vaccin-pfizer.jpg

Foto: Arhivă Click

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Cea de a treia doză de vaccin împotriva covid-19 a alianţei americano-germane Pfizer-BioNTech are o eficienţă de 95,6% împotriva formelor simptomatice ale bolii, potrivit unui studiu clinic de faza 3 asupra a 10.000 de persoane, în vârstă de peste 16 ani, efectuat de cele două laboratoare farmaceutice şi publicat joi.

Acest studiu arată „o eficienţă relativă de 95,6%” şi „un profil al siguranţei favorabil”, anunţă ele într-un comunicat, „Acestea sunt primele rezultate cu privire la eficienţă ale unui studu randomizat cu privire la un rapel al vaccinului covid-19”, precizează cele două firme.

„Aceste rezultate arată încă o dată utilitatea rapelurilor în eforturile noastre de a proteja populaţia împotriva acestei boli”, îşi exprimă satisfacţia, citat în comunicat, directorul general al Pfizer, Albert Bourla.

Vârsta mediană a participanţilor este 53 de ani. Rezultatele urmează să fie prezentate autorităţilor de reglementare „cât mai curând”, anunţă firmele.

Mai multe ţări au autorizat deja administratea celei de a treia doze de vaccin anticovid, în vederea unei stimulări a imunităţii persoanelor deja vaccinate, care pare să scadă după mai multe luni, potrivit unor studii.

Subiectul celei de a treia doze a relansat însă problema inegalităţii între ţările bogate şi ţările sărace, în contextul în care accesul la prima doză de vaccin anticovid rămâne foarte limitat în unele regiuni ale lumii, mai ales în Africa - cu atât mai mult cu cât două doze de vaccin anticovid protejează foarte eficient de forme grave ale bolii.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5