Ce state au pus România pe „lista neagră” din cauza COVID-19. Țările care au interzis accesul românilor

Ultima actualizare:

    Lista statelor care impun restricții turiștilor români la intrarea pe teritoriul lorFoto: Pixabay
Lista statelor care impun restricții turiștilor români la intrarea pe teritoriul lorFoto: Pixabay

În doar ultimele 24 de ore, mai multe state și-au schimbat politica cu privire la primirea cetățenilor români în spațiul lor teritorial, pe fondul crizei de coronavirus. Acestea au interzis accesul, impun carantina sau cer un test negativ de COVID-19 la intrarea în țară.

Având în vedere creșterea cazurilor de infectări cu coronavirus pe teritoriul României - 43.678 de îmbolnăviri în total- mai multe state au luat în vizor țara noastră și le-au impus cetățenilor acesteia mai multe restricții în acest sens.

Mai multe țări europene au decis să impună o serie de restricții de călătorie persoanelor care vin din România, printre ultimele state apărute pe această listă fiind Austria, Cipru și Italia.

Cipru interzice accesul turiștilor români

Sâmbătă, 25 iulie, Cipru a decis să interzică accesul cetățenilor români pe teritoriul său. România a fost inclusă de Guvernul cipriot pe lista statelor din categoria C, alături de Luxemburg, Muntenegru, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Serbia și Suedia.

În cazul acestor state, accesul în Cipru le este permis doar anumitor categorii de cetățeni, care au mai multe reguli de respectat. Mai exact, pot intra în Cipru cetățenii ciprioți și cetățenii străini cu rezidență legală, dacă prezintă documente care atestă rezidența, autorizația de călătorie, precum și rezultatul negativ al unui test PCR. Testul poate fi efectuat atât în România, cât și în aeroport, la sosire, anunță MAE. 

Austria, condiții mult mai stricte pentru români

Tot sâmbătă, Austria a schimbat condițiile de intrare în țară pentru cetățenii români. Începând de luni, 27 iulie, cetățenii români care merg în Austria vor trebui să prezinte rezultatele unui test molecular negativ pentru SARS-CoV-2 care să fi fost eliberat cu maximum 72 de ore înainte (până acum, testul trebuia eliberat cu maximum 96 de ore înainte, adică 4 zile), atestat printr-un certificat în limba germană sau engleză.

Măsura va fi valabilă cel puțin până la 30 septembrie 2020, anunță Ministerul român de Externe. Dacă nu prezintă dovada acestui test, românii vor intra în izolare 10 zile, nu 14 ca până acum. Iar dacă nu vor prezenta certificatul medical care să arate că nu are COVID-19 și nici nu vor avea dovada unei cazări adecvate, autoritățile austriece nu le vor permite românilor intrarea pe teritoriul Austriei.

În Grecia nu se intră fără teste negative de COVID-19

Turiștii români care aleg să meargă cu avionul trebuie să prezinte un test molecular negativ la coronavirus, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în Grecia. Până acum, această măsură îi viza doar pe cei care intrau prin punctul de trecere de la Kulata.

Italia, carantină pentru români

Italia a introdus carantina obligatorie, timp de 14 zile, pentru toţi cei veniţi din România şi Bulgaria, cel puţin până la 31 iulie, când va fi făcută o nouă reevaluare. Anunțul a fost vineri seară, de ministrul Sănătății din Italia Roberto Speranza. 

Alte state care impun condiții românilor

  • În Finlanda, Lituania și Moldova românii nu mai pot intra. Excepție de la regulă fac cei care locuiesc, lucrează sau studiază în țările respective.
  • În Ungaria, autorităţile maghiare cer două teste pentru SARS-Cov-2 efectuate la cel puţin 48 de ore distanţă, în ultimele cinci zile. Românii care nu deţin aceste teste, vei fi plasat în carantină pentru 14 zile.
  • În Cehia, testul negativ pentru SARS-Cov-2 este obligatoriu doar pentru muncitorii români, înainte că aceștia să înceapă efectiv lucrul pe teritoriul acestei țări. Pentru intrarea în Bosnia Herțegovina, testul nu trebuie să fie mai vechi de 48 de ore.
  • În Rusia eşti obligat să prezinţi un test de COVID-19 negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte şi tradus în rusă sau engleză.
  • În Olanda, persoanelor venite din România le este ”recomandat ferm” să se autoizoleze vreme de 14 zile.
  • În Marea Britanie, Irlanda Estonia sau Letonia ești obligat să te izolezi timp de 14 zile.
  • În Norvegia, cei care vin din zone în care numărul de cazuri este mare trebuie să stea 10 zile în izolare.
  • Autoritățile din Belgia cer, în cazul românilor, consultarea medicului pentru efectuarea unui test de coronavirus.
  • În Danemarca se cere dovada unei rezervări de cel puţin şase nopţi de cazare, la intrarea în țară.
  • În Islanda scapi de izolarea la domiciliu dacă faci un test pentru coronavirus în aeroport, pe care îl plătești.
  • La intrarea în Franța, românii trebuie să demonstreze că vin dintr-o țară care nu se află pe lista roșie a autorităților franceze, prin prezentarea cărții de îmbarcare, mai informează MAE.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net