Ce spune pediatrul Mihai Craiu despre vaccinarea obligatorie și persoanele care au contraindicații la seruri

mihai-craiu.jpg

Mihai Craiu este medic pediatru
Pediatrul Mihai Craiu recomandă mișcare și soare
FOTO Facebook/Spitalul virtual pentru copii

Persoanele care au contraindicații la vaccinare nu vor fi vaccinate. Medicul pediatru Mihai Craiu spune însă că aceștia vor trebui protejați de cei din jurul lor. El le transmite părinților îngrijorați că pot raporta oricând orice fel de efect advers pe care cred că un vaccin l-a avut asupra copiilor lor.

Legea obligativiții vaccinării stârnește în continuare controverse. Medicul Mihai Craiu a afirmt însă, la Digi 24, că actul normativ, la întocmiea căruia a participat, prevede ca acele persoane care au contraindicații la vaccinare nu vor fi vaccinate.

Ce spune pediatrul Mihai Craiu despre vaccinarea obligatorie și persoanele care au contraindicații la seruri

 Pediatrul este de părere că trebuie să existe o reglementare privind vaccinarea obligatorie. Legea vaccinării ar aduce multe răspunsuri celor care acum ezită. El a ținut să precizeze că decizia în privința vaccinării copiilor rămâne a părinților, iar aceștia vor avea de unde să se informeze, inclusiv în ceea ce privește efectele adverse, care vor fi trecute pe o listă exhaustivă. Referitor la cei care au contraindicație la vaccinare, medicul a explicat: ”Copiii și adulții care nu pot fi vaccinați nu vor fi vaccinați - persoane care au contraindicații la vaccinare. Ei vor fi scutiți de vaccinare, dar vor și protejați în același timp, pentu că cei din jurul lor, fiind vaccinați, nu le pot transmite boli”.

Medicul Mihai Craiu a mai spus că părinții pot raporta oricând dacă li se pare că apar reacții adverse de la vaccinul administrat copiilor și că există inclusiv un portal online unde se pot anunța astfel de reacții la vaccin.

Citește și: 

Legea vaccinării obligatorii 2020. Tot ce trebuie să știi

Iată ce vaccinuri sunt în schema naţională

Loading...

Citește și

  • vaccinuri obligatorii, lege, vaccin copii

    În curând, părinţii care nu vor să-şi vaccineze copiii ar putea plăti amenzi de până la 10.000 de lei, potrivit proiectului legii obligativităţii vaccinării, ce urmează a intra peste câteva zile în dezbatere în Camera Deputaţilor.

  • Nelu Tătaru

    Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, crede că vaccinarea anti-COVID nu ar trebui să fie obligatorie, ci recomandată, ca în cazul vaccinului antigripal. El spune că având în vedere că primele seruri ar putea ajunge pe piață abia după un an și jumătate de la izbucnirea pandemiei, iar atunci nu ”vom mai fi atât de acerbi să îl credem obligatoriu”.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1