Ce spune conducerea Spitalului Floreasca din Capitală în cazul femeii incendiate pe masa de operație

Ultima actualizare:

    foto: captura Facebook
foto: captura Facebook

Conducerea Spitalului Floreasca a transmis că a demarat o anchetă administrativă în cazul femeii incendiate pe masa de operație, chiar în ziua producerii evenimentului. Incidentul dramatic a avut loc pe 22 decembrie. În urma acestuia, femeia este acum în stare gravă.

Femeia în vârsta de 66 de ani, care suferă de cancer, ar fi fost alergică la betadină, aşa că a fost dezinfectată cu anumite substanțe și nu s-ar fi respectat timpul necesar până la folosirea bisturiului electric. Când acesta a fost pus în funcţiune, femeia a luat foc, la fel şi masa pe care se afla, care era îmbibată cu substanța dezinfectantă. 

Femeia este acum în stare gravă, cu arsuri pe mai bine de 40% din suprafaţa corpului, potrivit stirileprotv.ro.

Ce spune conducerea Spitalului Floreasca despre incidentul din sala de operaţie

Conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti (SCUB) a anunţat că a demarat o anchetă administrativă încă din ziua producerii evenimentului.

Potrivit unui comunicat al CSUB, în cursul dimineţii de duminică, 22 decembrie, pacienta în cauză, care prezenta o patologie foarte complexă şi gravă, a fost supusă unei reintervenţii chirurgicale de urgenţă, intervenţie necesară pentru supravieţuirea sa şi stabilizarea funcţiilor vitale.

“Intervenţia chirurgicală a fost una complexă, iar în cursul acesteia s-a produs evenimentul nefericit în urma căruia au rezultat arsuri tegumentare. Incidentul a fost rapid gestionat de echipa medicală, intervenţia chirurgicală fiind finalizată. În cursul aceleiaşi zile, incidentul a fost adus la cunoştinţa conducerii spitalului, care s-a deplasat în unitate şi a demarat o cercetare administrativă pentru a identifica circumstanţele producerii accidentului. În acest sens au fost solicitate şi primite declaraţii ale personalului implicat în incident şi au fost păstrate materialele care au legătură cu incidentul. Dacă în urma acestei cercetări administrative vor fi evidenţiate fapte/aspecte cu alte conotaţii, vor fi sesizate organele în drept”, se precizează în comunicatul.

Aceeaşi sursă informează că, în paralel, se efectuează o verificare şi de către Ministerul Sănătăţii, spitalul punând la dispoziţie toate documentele obţinute în cercetarea administrativă.

″În momentul în care cercetarea noastră va fi finalizată, concluziile vor fi făcute cunoscute”, se mai arată în comunicatul CSUB.

Ministerul Săntăţii a trimis DSP la Spitalul Floreasca

Ministerul Sănătății a luat act de situația regretabilă de la Spitalul Clinic de Urgență București, unde o pacientă a suferit arsuri grave chiar în sala de operație. Încă din cursul serii de ieri, o echipă din cadrul Inspecției Sanitare a DSP București, a demarat un control  la unitatea sanitară. A fost verificat  protocolul operator din data când s-a produs intervenția chirurgicală și  s- au consemnat declarațiile  la o parte din personalul implicat în incident. Restul personalului va fi audiat, luni, 30.12.2019, întrucât la data efectuării controlului nu a fost prezent.

Daca este cazul, vor fi mobilizați și specialiști de la Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale care să verifice dacă aparatura medicală din sala de operații funcționează la parametri normal și dacă personalul medical a fost instruit și a luat cunoștință de modalitatea de funcționare a acestor echipamente, a transmis Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă.

Ministrul Sănătăţii „exista pericolul muşamalizării”

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, spune că starea de sănătate a pacientei estepe primul plan în acest moment. Ministrul Costache a mai transmis că nu va fi îngăduitor cu cei care au greşit.

”Este regretabil că într-un spital de anvergura celui de la Floreasca se poate întâmpla un asemenea incident. Ieri seara (pe 27 decembrie 2019 n.r.), când am primit informația, am și dispus trimiterea imediată a unei echipe de control,  de la Inspectia Sanitară, fiindcă exista pericolul mușamalizării acestui caz. Acum, starea de sănătate a pacientei e pe primul plan și facem toate eforturile necesare pentru a o stabiliza. Nu vom avea niciun fel de milă față de cei care au greșit, mutilând această pacientă și punându-i serios viața în pericol. Surprinzătoare este atitudinea unor chirurgi implicați în acest incident, care refuză să coopereze cu echipele de control de la MS și DSP București. Ministerul Sănătății, în funcție de rezultatele anchetei, va sesiza Colegiul Medicilor și alte instituții competente. Nu vreau să mă antepronunț, însă este vorba  de un caz revoltător, în care un pacient vine cu încredere și-și pune viața în mâna medicilor și ia foc pe masa de operația” a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Cazul a ajuns în atenţia Poliţiei Capitalei

Poliţia a transmis că are în vedere cazul de la Spitalul Floreasca. „Având în vedere informațiile apărute în spațiul public cu privire la o pacientă internată într-un spital din București, Serviciul Investigații Criminale din Poliția Capitalei a declanșat verificări cu privire la aspectele semnalate în mass media.

Până la acest moment nu a fost identificată vreo plângere cu privire la această situație”, a transmis Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Cazul a fost dezvăluit pe Facebook de parlamentarul USR Emanuel Ungureanu.

Citeşte şi: 

Reacția familiei pacientei arse pe masa de operație, la Spitalul Floreasca: «Am aflat detalii din presă»

image
image
image
image
image
image
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net