Ce spun medicii belgieni despre starea medicului-erou Cătălin Denciu: „Avem speranțe că va putea pleca acasă pe picioarele sale”

ioan-catalin-denciu.jpg

Medicul Cătălin Denciu a fost grav rănit în incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț
foto: Facebook

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Cătălin Denciu, medicul-erou care a intrat în flăcări ca să-şi salveze pacienţii în timpul incendiului de la Spitalul Judeţean Neamţ, a fost detubat recent și, deși are nevoie în continuare de spitalizare, medicii sunt optimiști cu privire la starea lui de sănătate.

Cătălin Denciu se află internat la Terapie Intensivă în spitalul militar din Bruxelles, iar medicii belgieni speră că doctorul va pleca acasă pe picioarele sale, transmite Antena 3.

Medicii sunt optimiști cu privire la starea de sănătate a lui Cătălin Denciu

„El este încă la terapie intensivă ceea ce înseamnă că există un risc. Atunci când un pacient este la terapie intensivă există întotdeauna un risc pentru pacient.

Dar lucrurile merg într-un sens bun așa că noi avem speranțe că totul va reveni la normal și doctorul Denciu va putea pleca acasă pe picioarele sale cât mai curând cu putință”, a declarat doctorul Soete Olivier, anestezist terapie intensivă.

Potrivit medicului Soete Olivier, „totul depinde de profunzimea rănilor și de suprafața afectată. Dacă rănile sunt profunde pacientul trebuie operat de mai multe ori chiar, așa că durează mult pentru că nu putem să-l operăm în fiecare zi.”

„După ce încheiem acest proces, când toate rănile sunt închise, după ce toate operațiile se încheie cu succes, pacientul are nevoie de multă recuperare, are nevoie de fizioterapie, iar apoi acest pacient trebuie să fie ținut sub observație ani la rând pentru a vedea cum evoluează cicatricile”, a mai spus medicul.

Soția îi este alături

Soția lui Cătălin Denciu îi este mereu acestuia alături și le-a mulţumit tuturor celor care le-au fost sprijin și i-au ajutat în această perioadă grea.

„Faptul că pot să fiu alături de el, că pot să îl văd, că pot comunica ușor ușor cu el mă ajută foarte mult și cred că și pe el îl ajută prezența mea aici. Cu pași mici, cum este în toate aceste cazuri, ne vom apropia de un final fericit.

Am credința aceasta. De la Dumnezeu a venit această putere și din energiile pozitive ale oamenilor și bineînțeles și din partea familiei. Copiii ne-au susținut mai mult decât aș fi crezut că pot fi în stare niște copii”, a spus Alina Denciu.

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5