Ce restricţii vom avea în magazine, de Sărbători

Ultima actualizare:

    Cum în interiorul magazinului  numărul de clienţi e limitat,  cozile se vor forma afară, la uşă
Cum în interiorul magazinului numărul de clienţi e limitat, cozile se vor forma afară, la uşă

Vă aduceţi aminte cum arătau mall-urile şi supermarketurile în perioada Crăciunului? Marea de oameni şi de cărucioare, cozile nesfârşite de la casele de marcat... Ei bine, aceste imagini nu se vor putea repeta în 2020. Autorităţile iau măsuri înainte de Sărbători şi pregătesc o serie de restricţii.

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, şi primarul general Nicuşor Dan vor avea vineri, 11 decembrie, o şedinţă cu reprezentanţii mall-urilor şi supermarke-turilor, unde se vor adopta mai multe măsuri legate de activitatea complexurilor comerciale, în cea mai aglomerată perioadă din an. 

Prima şi cea mai importantă este intensificarea controalelor pentru că, spune prefectul, „lumea s-a cam relaxat”. Înainte de a impune noi reguli, el recomandă concentrarea pe cele deja aflate în vigoare, dar uitate, ignorate. „Respectarea cu stricteţe a normelor şi restricţiilor aflate deja în vigoare este tocmai pentru a evita impunerea sau adoptarea altor măsuri mai severe sau mai stricte. Deci încercăm, atât timp cât în spaţiul juridic există restricţii, să verificăm respectarea celor existente deja. Eventual gradual”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Mariana Stancu-Ţipişcă, potrivit Mediafax. 

Aşa arătau supermarketurile în anii trecuţi, înainte de Crăciun
Aşa arătau supermarketurile în anii trecuţi, înainte de Crăciun

Reguli  de respectat 

  • Obligativitatea dezinfectării mâinilor la intrarea în magazin; 
  • Intrarea şi ieşirea din mall-uri pe fluxuri diferite; 
  • Limitarea numărului de clienţi, ceea ce poate presupune aşteptat la coadă afară pentru intrarea în magazin; 
  • Toată lumea trebuie să poarte corect masca de protecţie şi să păstreze distanţa. Agenţii de pază vor fi mai vigilenţi şi vor îndemna clienţii să respecte normele de protecţie sanitară. 

Vor fi mai multe controale 

Tot în perioada următoare, în special înainte de Crăciun, prefectul Bucureştiului a dispus intensificarea controalelor din mall-uri şi supermarketuri pentru a urmări dacă regulile deja existente se respectă. „Se vizează o intensificare a activităţilor de control în toate zonele şi în toate sectoarele, respectiv în mall-uri, pieţe, la metrou, terase, mijloace de transport în comun, săli de fitness, saloane de cosmetică. Este nefiresc să iei alte măsuri atât timp cât nu urmărim respectarea cu maximă stricteţe a celor aflate în vigoare. Am să le cer şefilor structurilor cu atribuţii de control să depăşim un pic faza de avertisment şi să trecem la aplicarea de sancţiuni acolo unde nu se respectă”, a declarat prefectul Capitalei Traian Berbeceanu, citat de b1.ro. 

Coşurile de mână, interzise în Argeş

Coşurile de mână sunt cele mai mari surse de contaminare şi rareori sunt igienizate. Este motivul pentru care în judeţul Argeş au fost interzise, de două săptămâni. „Eu le consider probleme majore ale marilor magazine. Am stabilit să se renunţe la ele, să rămânem doar cu coşurile mari, din mai multe motive: se poate păstra mai bine distanţa la casele de marcat, prin intermediul cărucioarelor, suprafaţa de contact e mai mică, dezinfectarea se poate face mai uşor. Mai mult, ele induc ideea că la cumpărături mergem mai rar, nu de câte ori avem nevoie de un produs”, a declarat prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, potrivit ziare.com. Este posibil ca aceeaşi măsură să se ia şi în Bucureşti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net