Ce oroare! Trei dintre cei şapte violatori din Vaslui se pregătesc de eliberare

Ultima actualizare:

    FOTO: adevarul.ro
FOTO: adevarul.ro

Nu le place la pușcărie. Șapte tineri au violat până la leșin o fată de 18 ani, iar acum trei dintre ei se plegătesc de eliberarea din pușcărie. Au făcut apel la legea recursului compensatoriu.

O țară întreagă a fost indignată, în noiembrie 2014 când au aflat prin cechinuri și umilințe a trecut o fată de 18 ani. ”M-au trântit în genunchi, m-au obligat să fac sex oral şi anal până mi-am pierdut cunoştinţa.” Este mărturia elevei de 18 ani din Vaslui, batjocorită ore în şir de şapte tineri, în 10 noiembrie 2014. Fata le-a mărturisit anchetatorilor, în detaliu, cum a fost acostată de Silviu Burada, unul dintre violatori, cum a fost umilită ore în şir, lăsată în pielea goală în mijlocul unui câmp şi forţată să le satisfacă toate poftele animalice. Din când în când, o stropeau cu alcool ca să o aducă în simțiri.

Eleva a înghiţit toate umilinţele şi suferinţele pe care un om nu şi le-ar putea imagina nici măcar într-un coşmar. Însă, vecinii și părinții violatorilor le-a ținut partea și au spus că a fost un sex-surpriză, iar fata ar fi vrut să fie batjocorită.

Cei şapte violatori din Vaslui au scandalizat opinia publică în 2014 se numără printre beneficiarii recursului comensatoriu, trei dintre ei pregătindu-se de liberarea condiţionată, scrie adevarul.ro. Cei şapte tineri au fost condamnaţi în 2015 la pedepse cuprinse între 6 şi 10 ani de închisoare.

Toţi cei şapte tineri sunt în prezent încarceraţi în Penitenciarul Vaslui, executându-şi pedepsele în regim semideschis. Primii trei care urmează a înainta cererile de liberare condiţionată sunt cei trei tineri care şi-au recunoscut faptele, fiind condamnaţi în baza acordurilor de recunoaştere, scrie adevarul.ro.

Surse din cadrul Penitenciarului Vaslui au precizat, pentru „Adevărul“, că Ioan Surleac, inculpatul care a primit pedeapsa cea mai mică (de şase ani de închisoare), va fi propus pentru eliberarea condiţionată în luna februarie, în timp ce Alin Rotaru şi Bogdan Boicu (condamnaţi la 6 ani şi 4 luni, respectiv 6 ani şi 6 luni) vor fi propuşi pentru eliberare condiţionată după jumătatea anului în curs.

Din punct de vedere calendaristic, cei trei tineri nu au executat, până în prezent, decât jumătate din pedepsele primite, însă au câştigat zile de libertate în baza recursului compensatoriu, urmare a condiţiilor grele de detenţie invocate.

Iniţial, cei şapte tineri au fost încarceraţi la Penitenciarul Iaşi, unde au executat pedepsele în regim închis. Acolo s-au plâns de condiţiile grele de detenţie. Pentru fiecare 30 de zile petrecute în condiţii precare, deţinuţilor, potrivit legii, li s-au acordat 6 zile ca fiind executate.

Niciunul dintre ei nu a achitat daune morale victimei, deşi instanţa i-a obligat să-i plătească 70.000 de lei despăgubiri.

Filmul procesului


    Silviu Burada s-a oferit să o conducă el spre casă cu maşina, motivând că în acelaşi drumFOTO: adevarul.ro
Silviu Burada s-a oferit să o conducă el spre casă cu maşina, motivând că în acelaşi drumFOTO: adevarul.ro

Cei şapte tineri, originari din localitatea Văleni, au fost arestaţi preventiv pe 12 noiembrie 2014, fiind acuzaţi că au violat ore în şir o elevă de 18 ani, pe care au acostat-o pe drumul de întoarcere de la şcoală spre casă.

Ulterior, pe 9 aprilie 2015, au fost plasaţi în arest la domiciliu, măsură care a fost înlocuită cu controlul judiciar pe 22 iunie 2015.

Pe 17 august 2015, pe fondul indignării fără precedent stârnite în rândul opiniei publice, cei 7 tineri au fost rearestaţi o dată cu pronunţarea sentinţei de fond.

Pe 11 noiembrie 2015 Curtea de Apel Iaşi a pronunţat sentinţa definitivă în acest caz şi a decis pedepse mai mari pentru toţi inculpaţii, cuprinse între 6 şi 10 ani.

Din condamnări, urma să se scadă cele aproape 12 luni de arest preventiv şi arest la domiciliu.

Până în prezent, cei 7 tineri din Văleni au executat aproximativ 36 de luni de închisoare.

Tânăra, elevă la Liceul „Ion Mincu din Vaslui”, făcea naveta cu autobuzul, acasă la Muntenii de Sus. Luni seara, când în staţia de autobuz s- a oprit Silviu Burada (20 ani) cu maşina şi a întrebat-o dacă nu vrea să o ducă acasă cu maşina pentru a ajunge mai repede, a acceptat fără să pună la îndoială seriozitatea acestuia, cu atât mai mult cu cât era amică cu el. Numai că în loc să o ducă acasă, individul, însoţit de un prieten, au dus-o pe un câmp la Văleni unde, şi-a mai chemat trei prieteni să participe la viol.

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net