Ce nu ştiaţi despre cel mai tânăr ministru al Sănătăţii. În liceu i se spunea “Boierul”

Ultima actualizare:

    Vlad Voiculescu are în mâini un cartof fierbinte: sistemul medicalFoto: Inquam Photos
Vlad Voiculescu are în mâini un cartof fierbinte: sistemul medicalFoto: Inquam Photos

Instalat recent în fotoliul de ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu are doar 33 de ani. Originar din comuna dâmboviţeană Brăneşti, el a fost un elev bun la învăţătură şi dornic să-i ajute pe cei din jurul său. Deşi e tânăr, Voiculescu a acumulat deja peste zece ani de experienţă în consultanţă financiară la Viena.

Lui Vlad Voiculescu nu-i lipseşte curajul, din moment ce a acceptat să preia sistemul medical din România, măcinat de probleme şi zguduit de scandaluri. Economistul Vlad Voiculescu, director de cabinet al ministrului Finanţelor, are o experienţă de 14 ani de muncă la Viena. El a iniţiat „Reţeaua Citostaticelor”, care aducea gratuit medicamente pentru bolnavii din România. Tânărul a preluat Ministerul Sănătăţii pe fondul crizei privind dezinfectanţii din spitale, scandal care a dus la demisia lui Patriciu Achimaş-Cadariu.

"Vlad a plecat de-acasă la 18 ani", povesteşte Natalina Voiculescu, mama ministrului
"Vlad a plecat de-acasă la 18 ani", povesteşte Natalina Voiculescu, mama ministrului

Mama lui este învățătoare, iar tatăl a fost profesor de sport. Încă de când era puşti, el a fost generos cu colegii, se îmbrăca elegant, era cuviincios şi avea rezultate bune la învăţătură. De altfel, colegii săi l-au poreclit, tocmai pentru aceste calităţi, “Boierul”.

Natalina Voiculescu, mama ministrului, îşi aminteşte: “A muncit foarte mult pentru orice proiect al său. A făcut totul din suflet, așa e firea lui. De-acasă a plecat la 18 ani, tocmai la Viena. Am fost îngrijorată la început. O avea pe verișoara mea acolo şi ea putea să îl ajute cât de cât. Nu știa germană decât foarte puțin. A învățat acolo limba și apoi a organizat cu copiii din Pucioasa tabere de limbă germană”.

Catalagul din liceu arată că demnitarul a fost un elev conştiincios
Catalagul din liceu arată că demnitarul a fost un elev conştiincios

Noul ministru al Sănătăţii are o experienţă de peste zece ani în consultanţă financiară în Austria, unde a absolvit cursurile de licență și master la Vienna University of Economics and Business Administration. Vlad nu excelase la nici o materie ca elev, dar a fost bun la toate, iar în Viena  şi-a câștigat singur pâinea, în timpul studenţiei. “A muncit în facultate. Din anul doi a lucrat la un laborator de informatică. A fost angajat şi într-o sală de concerte, unde monta și demonta scene pentru spectacole, a lucrat chiar și în publicitate. În sistemul bancar s-a angajat din anul trei”, povesteşte mama demnitarului. Şi Gheorghe Stănescu, dirigintele său la Liceul "Nicolae Titulescu" din Pucioasa, îl laudă: “Îmi aduc aminte interesul lui Vlad Voiculescu pentru studierea istoriei, pentru că ne împrumutam cărți reciproc. Am avut o relație de amiciție, care a trecut dincolo de clasa a XII-a”.

Vlad Voiculescu a fost elev la Liceul "Nicolae Titulescu" din Pucioasa
Vlad Voiculescu a fost elev la Liceul "Nicolae Titulescu" din Pucioasa

Curăţenia spitalelor şi părerile pacienţilor, o prioritate

Noul ministru al Sănătăţii a decis să blocheze concursurile pentru ocuparea funcţiilor de manager în spitale, anunţând că va fi elaborată o nouă procedură de selecţie. Astfel, managerii vor primi punctaje în funcţie de curăţenia din spitale, de opiniile pacienţilor şi de corectitudinea cu care vor raporta infecţiile nosocomiale. Modificarea contractelor de management va fi gata în câteva săptămâni.

Click! spune

Dacă va câştiga un nou mandate, Ion Preda, primarul comunei Brănești, are de gând să îi acorde lui Vlad Voiculescu titlul de cetățean de onoare. 

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net