Ce nu s-a văzut la Summit-ul de la Sibiu

4-actu-1-4col.jpg

Lângă Merkel şi Iohannis îmbrăcaţi foarte sobru, primăriţa Sibiului este o pată de culoare

Summit-ul de la Sibiu s-a încheiat, iar cei mai puternici oameni din UE au plecat cu amintiri frumoase din România. Donald Tusk s-a lăudat cu mănuşile pe care le-a primit de la Helmut Duckadam, Angela Merkel şi Viktor Orban şi-au asortat ţinutele - ea sacou verde, el cravată verde, Juncker şi-a ridicat şosetele în faţa studenţilor, iar paza a fost “învinsă” doar de pisicile maidaneze.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost mai vesel ca niciodată la summit-ul abia încheiat. Totul a ieşit perfect la Sibiu, iar el a fost primit cu aplauze în Piaţa Mare şi scandări de genul ”Iohannis, te iubim!”. Şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a fost primită cu aplauze furtunoase, iar sibienii i-au strigat cu simpatie ”Frau Merkel”.

4-actu-3-2col-foto-winfried-ziegler.jpg

Miau, mie nu mi-a cerut nimeni actele la control!
Foto: Winfried Ziegler

Liderii din UE care au fost la Summit-ul de la Sibiu sunt politicieni cu state vechi. Ştiu toţi cum trebuie să se poarte la acest nivel, cum să se îmbrace corect şi cum să salute. Totuşi, specialiştii consultaţi de Click! spun că majoritatea au transmis şi ”mesaje” ascunse prin vestimentaţie şi gesturi. De pildă, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a purtat un sacou verde crud şi pantaloni negri. Această culoare este liniştitoare, iar în simbolistica populară verdele înseamnă speranţă. Toate nuanţele reprezintă succesul, bogăţia, calmul, siguranţa de sine. Verde a fost şi cravata purtată de Viktor Orban, preşedintele Ungariei. 

4-actu-2-2col.jpg

Viktor Orban, premierul ungar, s-a asortat cu sacoul verde al cancelarului german

Preşedintele Klaus Iohannis a optat pentru o cravată albastru deschis, nuanţă care este asociată cu pacea şi calmul. Este o culoare plăcută ochiului şi care semnifică încredere. În schimb, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a ales o cravată de culoare neagră, care inspiră autoritate, putere.

4-actu-6-2col.jpg

Superbul Palat Bruckental a găzduit dineul oficial

Au ieşit din rând două doamne: Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, care a purtat un sacou roşu, şi primăriţa Sibiului, Astrid Fodor, care a purtat un pardesiu înflorat, foarte vesel. Specialiştii spun că bucuria de pe chipurile politicienilor veniţi la Sibiu a fost sinceră: au râs cu toată faţa, au făcut gesturi de prietenie sinceră. Până şi Angela Merkel a părut foarte încântată de căldura acordată de localnici şi nu a părut deranjată când o sibiancă în vârstă a fost la un pas să o pupe.

4-actu-5-2col-tusk.jpg

Mândrie mare pe Donald Tusk. Cine mai are mănuşi ca ale lui?

4-actu-4-2col-id110984_inquam_photos_ovidiu_dumitru_matiu.jpg

Juncker şi-a ridicat tacticos şosetele, ca un bătrânel relaxat
Foto: Inquam Photos

Simpatic a fost şi Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, care a făcut mai multe glumiţe, iar imaginea cu înaltul demnitar care s-a aplecat nonşalant ca să-şi ridice ciorapul rebel a făcut deliciul studenţilor cu care se întâlnise.

Delia, rochie cu 70 de mingi

4-actu-8-2col-delia.jpg

Hilke Muslim i-a creat Deliei rochiţa multicoloră

Show de zile mari, la Sibiu, la finalul summit-ului. Megaconcertul Deliei le-a plăcut mult liderilor europeni. Delia a impresioant şi prin ţinută. Ea a purtat un costum vesel pe care stilista Hilke Muslim a cusut personal 70 de mingiuţe. “ Delia vine tot timpul cu lucruri inovatoare, prin urmare şi costumele trebuie să fie complexe. Tot timpul îmi spun că trebuie să mă gândesc la ceva la care nimeni nu s-ar putea gândi“, a declarat Hilke. 

4-actu-7-2col.jpg

Concertul de joi seara a umplut Piaţa Mare în ciuda ploii
Loading...