Ce neinspirat a fost Klaus Iohannis la Iaşi!

iohannis-ceausescu.jpg

iohannis ceausescu
Klaus Iohannis şi Nicolae Ceauşescu, doi preşedinţi români cu gusturi similare la căciuli

Duminică, 24 ianuarie, Klaus Iohannis a sărbătorit alături de câteva mii de oameni, la Iaşi, împlinirea a 157 de ani de la Mica Unire a Principatelor Române. Un detaliu al vestimentaţiei președintelui Iohannis i-a retrezit asistenței amintiri cu... Nicolae Ceaușescu.

În condiţiile unei zile geroase, cu un soare cu dinți, președintele Iohannis a încercat să se protejeze în calea frigului și a purtat o căciulă neagră, semănând izbitor cu cea purtată de Nicolae Ceauşescu, la celebrul discurs din decembrie 1989. A fost un bun prilej pentru ca adversarii politici să speculeze politic vestimentația actualului şef al statului.

Pe o vreme aspră, Klaus Iohannis a sărbătorit Ziua Unirii la Iaşi, alături de 6-7.000 de oameni. A dansat hora, după care s-a îndreptat spre Biserica Trei Ierarhi. În jur de 1.000 de persoane au mers în zona în care se servesc plăcinte şi vin fiert și s-au îmbulzit pentru a prinde un loc în faţă.

Fragment din discursul președintelui Iohannis:

"Dragi români, Ca şi atunci, în acest an, avem de ales. 2016 este un an electoral, urmează perioada în care clasa politică are şansa de a se reconecta la aşteptările cetăţenilor, de a reconstrui încrederea ştirbită în timp şi de a asuma responsabilităţi.  Cred că cetăţenii noştri îşi doresc lucruri simple de la politicieni: să se ţină de cuvânt, să îşi pună puterea şi priceperea în slujba interesului public şi să respecte legile. Partidele au ocazia să probeze că au înţeles aceste lucruri, prin modul de conduită, prin oamenii pe care îi vor propune în competiţiile politice şi prin acţiunile lor din acest an."

loading...
Loading...

Citește și

  • Aproape 100 de manifestări au fost programate în toată ţara, duminică (24 ianuarie), de Ziua Unirii, la acestea fiind aşteptate peste 100.000 de persoane. Preşedintele României, Klaus Iohannis, a mers la Iaşi pentru a celebra Unirea Principatelor Române din 1859.

  • klaus iohannis

    Klaus şi Carmen Iohannis au pierdut definitiv un proces privind un imobil pe care îl cumpăraseră în centrul municipiului Sibiu, după ce Curtea de Apel Braşov a menţinut, joi (12 noiembrie), o decizie prin care contractul de vânzare-cumpărare era anulat.

  • Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş vor participa, duminică, la evenimentele organizate la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii Principatelor, urmând ca şeful statului să susţină şi un discurs în Piaţa Unirii.

  • dan mihalache

    Funcţie grea, deplasări multe, răspundere mare. Nu-i uşor să fii mâna dreaptă a unui preşedinte de ţară. Chiar şi pe cei mai puternici bărbaţi de stat îi ajunge, la un moment dat, oboseala. Imaginile alăturate stau mărturie că până şi Dan Mihalache, şeful Cancelariei Prezidenţiale a lui Klaus Iohannis, mai doarme, din când în când. Ce mai contează că acest lucru se întâmplă tocmai în timpul unei întâlniri importante cu oficialităţile din Serbia?